Den nordiske
Krydderierne man bruger til gravet laks kan minde om en rub til grilning. Hvorfor ikke bruge disse, så kan man servere med cremet sennep-dild sauce?
Den klæbrige
En kylling hvor vi både marinerer, samt en klæbrig sauce.
Resultatet blev som vanlig, saftig, mørt og godt. Jeg var bange for at den skulle blive for stærk med 3 habanerochillier. Det blev den ikke, så næste gang skal jeg skære de over.
Den franskamerikanske
Denne opskrift bruger vi den rub vi mener er bedst. En rigtig stærk cajun inspireret rub, som giver den en frisk smag. Vi har valgt et stativ i stedet for at bruge dåsen.
Den fra østen
De sidste kylling på dåse har været lidt på den asiatiske side. Denne har udgangspunkt i Korea, og er lidt spicy. Jeg har udover chiliflager brugt øllen Chili Klaus fra Midtfyns Bryghus.
Koriander til konen
Hvad sker om man løsner lidt på skindet og smører brystet ind med smør og krydderier? Vil ikke dette gøre kyllingen mørere? Når man først har løsnet skindet, kan man også putte andre ting i. Jeg lægger limeskiver for mere smag. Min kone kan så godt lide koriander, så jeg stuffer det ind under skindet også.
AND PÅ DÅSE ER GODT
Vi laver en rub med kinesisk 5 krydderi og en pekinandsauce. Denne sauce giver en lidt mere frisk smagsoplevelse end om man kun bruger hoisin sauce. Pekingandsaucen kan også bruges senere som en fantastisk grillsauce
Følelsen af New Orleans
På det seneste har jeg startet med at eksperimentere med røg. En røget kylling er godt. Så det prøver vi. Jeg fik også et tip om at have lidt ”smoked liquid” i øllet gør røgsmagen bedre.
Den indiske
Indianistisk! En indisk sticky chicken på dåse smager netop det. Smagfuld, mør ogdejlig klistret.
DEJLIG KLÆBRIG
I min søgen efter at variation af kylling på dåse, kom jeg over en ide til en ret krydrede og sød variant. Den bliver også dejlig klistret. Kan det blive bedre? Sød, spicy, klæbrig, mør og saftig kylling?
Historien
Kylling på dåse er blevet en klassiker. Med god grund. Jeg kender ikke en enklere og bedre måde at få en saftig kylling på. Øllet står og damper kyllingen indefra, og gør den mør og saftig. Den bliver fantastisk. Dette siger jeg med 100% garanti.
Tryk på linket under, så får du tips til hvordan du kan få mere smag i kyllingen. Du får også tips til verktøjer og hvordan gøre den bedre.