Samme dag som jeg lægger ud Cajunkylling på dåse, finder jeg en and på tilbud i Netto, en såkaldt Pekingand. Så kommer spørgsmålet af sig selv, vil ikke en and på øldåse også blive mør og saftig?  Anden havner i indkøbskurven.

pekingand-paa-oeldaase-serveret-700
Siden den hedder Pekingand, laver vi vores egen version af slagsen.  Det er måske vores favorit i det kinesiske. Smagfuld med krydret and, dejlig sauce wrappet godt ind sammen med grønsager.

Vi laver en rub med kinesisk 5 krydderi og en pekinandsauce. Denne sauce giver en lidt mere frisk smagsoplevelse end om man kun bruger hoisin sauce. Pekingandsaucen kan også bruges senere som en fantastisk grillsauce. Den passer godt til svinekød.  Men har du ikke alle ingredienser til saucen, er det også godt at “bare” bruge hoisinsauce.  Vi havde ikke kinesiske pandekager, så vi brugte tortilla, og det er også godt.

pekingand-paa-oeldaase

Vi bruger en 50cl dåse til at sætte anden på, da en 33 cl er for lille.  Sæt den på en stor bradepande eller grillbakke, da det kommer rigtig meget andefedt  ud.

Resultatet er fantastisk.  Anden er smagfuld, mør og saftig.  Saucen frisk og dejlig.  Prøv det selv.

Det passer godt at drikke en pilsner eller pale ale til

Pekingand på øldåse

Dejlig smagfuld, mør og saftig pekinand, med en frisk og dejlig sauce
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Ret Forret, Hovedret
Køkken Asiatisk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Anden

  • 1 stk And
  • 2 bundte forårsløg
  • 1 stk agurk
  • 1 50 cl øl på dåse
  • 1 spsk mørk sesamolie
  • kinesiske pandekager eller tortilla

Rub til anden

  • 1 spsk salt groft salt
  • 1 spsk Sukker
  • 2 tsk Peber helst nymalt
  • 2 tsk kinesisk 5 krydderi

Pekingandsauce

  • 200 g hoisin sauce
  • 3 spsk risvin du kan også bruge tør sherry
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk riseddike evt hvidvinseddike
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk mørk sesamolie
  • 1 fed hvidløg knust
  • 1 tsk ingefær knust
  • 1 tsk forårsløg hakket
  • 2 spsk vand

Sådan gør du
 

  • Skyl og rens anden godt uvendig og indvendig. Tør godt med tørkerul. Prik hul i skindet med en skarp gaffel, uden at prikke i kødet. Har du tid kan det være godt at lade den tørre på en rist i køleskabet over natten, men dette er valgfrit.
  • Lav rubben. Tag salt, sukker, peber og 5 krydderi i en lille bolle, og rør godt sammen
  • Hæld 1 tsk med rub ind i anden. Hæld sesamolie over anden og rub ind. Så tager du rubben og rubber den på udsiden af anden.
  • Åbn øllen. Hæld det halve af (eller drik det). Lav et par hul til på toppen af dåsen. Har du mere rub, hæld det på dåsen
  • Sæt anden på dåsen. Træk benene frem, så den står som en tripod med de 2 ben fremme og dåsen som det 3. ben.
  • Sæt den forsigtig bradepanden og så på grillen. Indirekte grilning på ca 180 grader i 1,5 - 2 timer. (den er færdig om du stikker i låret og det kommer klar væske ud)
  • Lav saucen. Kombiner alle ingredienser i en lille gryde. Kog op, og lad den simre ind i 6-8 minutter, til den bliver tykkere
  • Skær agurk og forårsruller i strimler
  • Server på kinesiske pandekager eller tortillas. Læg and, sammen med grønsager og sauce på pandekagen og wrap up. Det smager fantastisk
Keyword Fjerkræ, Grill, Kinesisk, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var