I mine øjne er øl på dåse, eller beer can chicken den bedste made at grille en kylling på.  Den bliver saftig og smagfuld, og det er nemt.  Samtidig kan man få en tår øl mens man griller.  Perfekt eller hvad?

På det seneste har jeg startet med at eksperimentere med røg.  En røget kylling er godt.  Så det prøver vi.  Jeg fik også et tip om at have lidt ”smoked liquid” i øllet gør røgsmagen bedre.  Du kan få smoked liquid i nogle Meny eller andre specialbutikker.  Det har sparet mig for mange penge.  I mange amerikanske opskrifter står dette som en ingrediens.  Før jeg købte produktet, synes min hustru at det var smart at bruge min dyrt købte røgede whisky i stedet for smoked liquid.  Den er røget og er en væske, ikk’?

Jeg bruger en Louisiana inspireret rub.  Det giver en dejlig spicy overflade på kødet.  For at få rubben til at sidde godt, kan du benytte olivenolie på kyllingen først.  Det giver også et sprødere skind.

Til maden passer det med en bockøl.  Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.

Til kyllingen serverer vi salat og majs.  Velbekomme!

 

Røget Louisiana Beer Can Chicken
Print Recipe
Dejlig smagfuld kylling på dåse
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 1 time
Tilberedningstid
1,25 time
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 1 time
Tilberedningstid
1,25 time
Røget Louisiana Beer Can Chicken
Print Recipe
Dejlig smagfuld kylling på dåse
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 1 time
Tilberedningstid
1,25 time
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 1 time
Tilberedningstid
1,25 time
Ingredienser
Kylling
Rub
For rygning
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Læg træflis i blød, enten i vand eller øl i en time.
  3. Åbne øllen. Hæld liquid smoke i øllen.
  4. Rens kyllingen. Læg den i et stort fad. Hæld halvparten af øllet med liquid smoke over kyllingen. Dæk den. Lad den marinere i 45 minutter. Vend den et par gange. Hver brystside og ryggen skal have mindst 15 minutter i øllet
  5. Tænd grillen med træflis. Når det begynder at ryge, kan du starte at grille
  6. Lav rubben
  7. Fjern kyllingen fra marinaden. Tør den af. Smør lidt olie på kyllingen, og gnid rubben ind. Resten af rubben hældes i øllet. Sæt på holderen eller øldåsen.
  8. Grill i 1 time og et kvarter til en og halv time.
  9. Server med salat og majs.
Recipe Notes

Efter inspiration af Steven Raichlen

Del denne opskrift