Kylling på dåse er blevet en klassiker.  Med god grund.  Jeg kender ikke en enklere og bedre måde at få en saftig kylling på.  Øllet står og damper kyllingen indefra, og gør den mør og saftig.  Den bliver fantastisk.  Dette siger jeg med 100% garanti.

 

Hvordan give smag til kyllingen?
I starten vidste jeg kun om at lave rub som jeg gned på. Nemt, men når man laver anden kylling, laver vi jo mange forskellige variationer, kan man gøre det samme med kylling på dåse?  Ja, selvfølgelig.

Her er nogle måder jeg bruger når jeg laver kyllingen på dåse.

Rub:
En krydderblanding som gnides ind i kyllingen, du hælder også rub ned i øllet.  Rubben kan laves i utallige variationer.

Marinade:
Du kan lave utallige marinader hvor du lader kyllingen ligger i over natten.  Kylling på dåse smager ikke af øl, men om du vil øge ølsmag er dette en god måde.  Du kan bringe frem mange forskellige smagsnuancer med marinade.

Glaze:
Du kan også lave en glaze f.eks med honning, som du pensler kyllingen med. Dette kan give den en karamellisering af skindet, eller give en sticky/klæbrig overflade.  Du kan også få mere ølsmag med glaze.

Barbequesauce:
Du kan også pensle med din favorit sauce, gerne en du har lavet selv.  Fungerer som beskrevet med glaze.

Under skindet:
For mere smag kan du også putte ingredienser under skindet. Løsne det og smør ind med kryddersmør, rub, limeskiver, koriander eller andet du har for hånden.

Røgning:
At ryge en kylling er også nemt og godt.

Kombination af det ovenstående:
Du kan med glæde kombinere flere af de ovenstående teknikker.  Du kan få et utroligt resultat ud af det

.

Tips til kylling på dåse:
Brug stativ:
Selv om det er en god gimmick og visuelt sjovt at den står på en dåse, er det ikke særlig hensigtsmæssig.  Den er ustabil, og hygiejnemæssig?  Hvor har dåsen været før du får den?  I et stativ er det også nemt at putte rodfrugter eller andet du vil grille og lade bade i safterne fra kyllingen.

Rengør kyllingen godt:
Som altid med kylling er hygiejne vigtig.  Skyl og vask kyllingen godt.

Brug olie:
Før du rubber, kan det være godt at drysse lidt olie på først, så sidder rubben bedre og du får sprødere skind

Drik halvparten:
Du kan ikke have en fuld dåse eller container, da den vil koge over.  Derfor drik ca. halvparten.

Smager den af øl?
Nej, øllet gør den primært mør og saftig.  Har du en utrolig smagssans kan du måske smage en pift af det.  Hvis du vil have mere ølsmag, brug marinade eller glaze.

Brug andre fugle:
Det er en god måde at lave andre fugle på.  Jeg har lavet and med fantastisk resultat.

Kast du ud kylling på dåse!