En grund til jeg laver kylling på dåse, er at den med garanti gør kyllingen mør og saftig.  Hver eneste gang.  Så er spørgsmålet, kan man gøre den ekstra mør?  Den seneste tid har jeg leget med at få skindet på kyllingen klistret og smagfuldt. Hvad sker om man løsner lidt på skindet og smører brystet ind med smør og krydderier?  Vil ikke dette gøre kyllingen mørere? Når man først har løsnet skindet, kan man også putte andre ting i.  Jeg lægger limeskiver for mere smag.  Min kone kan så godt lide koriander, så jeg stuffer det ind under skindet også.

I øldåsen skviset jeg også lidt lime i, så dampene havde lidt lime i sig også.

Det hele virker!  Kyllingen bliver super mør og smagfuld.  Skindet bliver fortsat sprødt.  Vi spiste ris til med en lille avokadosalat til, men du kan bruge det tilbehør du synes er bedst.

Til maden passer det med en pilsner eller IPA.  Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.

 

Kylling på dåse med koriander lime
Print Recipe
Kan den blive mere saftig og mør?
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
1,5 time
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
1,5 time
Kylling på dåse med koriander lime
Print Recipe
Kan den blive mere saftig og mør?
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
1,5 time
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
1,5 time
Ingredienser
Rub
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser og tænd for grillen
  2. Tag ud smørret så det bliver blødt
  3. Rens kyllingen
  4. Lav rubben
  5. Tag 2 tsk med rub og mix det med smørret
  6. Gnid ind kyllingen under skindet med smørblandingen. Både på brystet og ryggen
  7. Gnid hakket koriander på samme måde under skindet
  8. Læg også ind så mange limeskiver du kan på brystet og ryggen
  9. Drys lidt olivenolie over kyllingen. Drys så rub over og gnid den ind
  10. Hæld øl, lidt limesaft og resten af rubben i beholderen til kyllingstativet. Griller du på dåse? Drik det halve, lav ekstra hul i låget og drys lidt rub over. Sæt kyllingen på dåsen
  11. Lad den grille i cirka 1 time og 30 minutter, til den er færdig. (Brug termometer eller stik en kniv i låret og det skal komme klar væske ud)
  12. Server! Du kan bruge ris, majs eller salat til
Recipe Notes

Efter inspiration fra bloggen glitter and graze

Del denne opskrift