En af de mest populære opskrifter her på bloggen er “ølbraiseret lammeskank”. Den er min personlige favorit. Men den har fået en konkurrent. Jeg havde købt noget Massaman Karrypasta til en anden ret. Havde lidt til overs, så kom tanken. Har man ikke læst et sted at Massaman Karry går godt med lam? Det må jo blive fantastisk når en lammeskank simre i den dejlig sovs.?
Sovsen er udover massaman karry, lavet med kokosmælk, stout ølfond, kartofler, løg, stjerneanis og kanel. Lammeskankene hygger sig i flere timer i denne sovs. Når det hele bliver serveret med ris, lidt frisk chili og koriander er det fuldendt.
Dette er en super nem ret, som næsten altid vil blive vellykket. Jeg lavede ikke fond fra bunden af. Jeg tog 2 bouillon terninger/bæger sammen med 0,25 l og 0,25 l stout.
Husk at skrab ud benmarven, når du spiser!
Jeg drak en stout til, da det er kraftig kost – men en IPA til at matche det spicy. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Massaman karry lammeskanke
Ingredienser
- 4 stk lammeskanke
- 120 g massman karrypasta
- 400 ml kokosmælk
- 0,5 l kylling ølfond hvor jeg bruger 0,25 l stout
- 1 stk Løg skær i halve - så 1 cm tykke skiver
- 400 g små kartofler skåret i halve
- 1 stk Stjerneanis
- 1 stk kanelstang
- 1-2 stk røde chili skåret i skiver
- 1 håndfuld hakket koriander
- Basmatiris
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Sæt ovnen på 180 grader eller 160 grader varmluft
- Mix sammen karry pasta, kokosmælk og-ølfond i en stor ildfast form. Bare tvær ud det faste i kokosmælken og karrypastaen. Du kan eventuelt koge det op i en lille gryde. Har du ikke lavet en ølfond fra bunden. Gør følgende: Brug to terninger/bæger med fond, bland med 0,25 l vand og 0,25 l stout.
- Tilsæt løg, kartofler, kanelstang, stjerne anis og lammeskanker.
- Vend lammeskankene så de bliver dækket med sovs. Dæk det hele med aluminumsfolie
- Steg de i ovnen i 2 timer. Fjern folien, og lad den stege videre i en time. Dette er for små lammeskanke. Min var medium/store og skulle stege videre endnu en halv time. De skal være så møre at du kan bruge 2 gafler til at "pulle" de. Vend skankene hver halve time når de er i ovnen.
- Rør sovsen godt rundt. Sovsen skal være godt reduceret.
- Vi serverede fra det store ildfaste fad. Hvor vi havde ris, chili og koriander på siden - så folk kunne servere sig selv
- Du kan også portionsanrette, med Ris, lammeskank over, hæld på sovs og pynt med chili og koriander.
Seneste kommentarer