I disse tider, da flere og flere bliver vegetarianere er det vigtigt at man har gode alternativer til fiske og kødretterne til familiefrokosten. De fleste frokoster startet jo med at silden, og den skal svømme! En rigtig god anledning til en snaps, og rammen er sat for en hyggelig frokost.

Da bliver spørgsmålet, kan man lave sild ud af grøntsager?  Er ikke det lidt som at lave vin af vand?  Altså et mirakel?  Jeg kan afsløre, miraklernes tid er ikke forbi!!  Det er muligt!  Til sidste familiesammenkomst havde jeg lavet en ”sild” af auberginer i en stærk sennepssovs. Nogle havde ikke fået med sig at det var en vegetarret, og troede det var sild.  De måtte tjekke et par gange for at være sikker det ikke var sild.  De syntes smagen var fremragende og konsistensen var rigtig.

Hvordan får du auberginen smagfuld?  Det er lagen hvor øllet kommer til sin ret.  Jeg brugte en godt krydret og maltet belgisk ale.  Rough Snuff II fra Midtfyns Bryghus har 7 forskellige malte, klumper af kandis, og tørret blæretang som giver smag til lagen.  Udover dette brugte jeg lidt mere salt end vanlig. Den originale sild bliver jo lavet på saltsild.  Jeg lod lagen få et godt opkog, for så la den simre i 10 minutter.

Konsistensen er også vigtigt.  Jeg delte auberginen på langs, hvor jeg så satte mandolinjernet på 6 millimeter. Dette er den perfekte tykkelse.  Du kan selvfølgelig skære de med kniv, men med mandolinjern får du de præcist som du vil have de. Når de koger i lagen, pas på hele tiden – så de ikke bliver kogt for meget. Tag de når de begynder at blive en smule gennemsigtige.

Til sidst er det bare at lave din sennepssovs/marinade.  Jeg lod den trække natten over – og resultatet blev fænomenalt.  Retten kan også laves vegansk hvis I bruger soja-fraiche.

Til silden passer det med en af de mange nye pilsnere som er på markedet – eller en pale ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Roughsnuff Vegetarisk Sennepssild

5 fra 6 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Frokostret
Køkken Dansk, Jul, Påske, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk aubergine

Lage

  • 2,5 spsk Sukker
  • 3 spsk salt
  • 3,5 dl vand
  • 3,5 dl øl Rough Snuff eller en smagfuld Belgisk Ale
  • 2 stk Laurbærblade
  • 2 spsk Lagereddike

Sennepsmarinade

  • 250 g Creme Fraice 38%
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 spsk Sukker
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 bundt dild friskhakket
  • gurkemeje om du vil den skal blive mere gul

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser

Lage

  • I en stor gryde kommer alle ingredienserne til lagen. Rør godt sammen og kog op. Lad den simre i 10 minutter

Aubergine

  • Hvis du vil at den skal ligne silden mest muligt skal du skrælle den - men det er ikke nødvendig for smagen. Del den i 2 på langs. Skær de så i 6 mm tykkelse, det er en perfekt tykkelse Det nemmeste er at bruge en mandolin.
  • Fisk op krydderierne og hæld auberginerne ned i lagen. Lad de koge i 5-7 minutter til de er lidt gennemsigtige
  • Lad de afkøle.

Sennepsmarinade

  • Bland alle ingredienser sammen
  • Bland aubergineskiverne godt ind i marinaden, og lad den trække 2-3 timer, eller helst natten over.
  • Server på rugbrød med lidt rødløg, kapers og dild til pynt
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var