And til jul var en ny oplevelse for mig, da jeg kom til Danmark. En madoplevelse, som jeg hurtigt blev begejstret for. Kan man virkelig lave det vegetarisk? – Svaret er JA!
I min bog skrev jeg, at jeg endnu ikke kunne lave bedre ”and” end den Mock Duck du finder i asiatiaske markeder. Ikke nok med, at den har bedre smag og konsistens,
men ligner også en and, med skind og det hele.
Servér med det tilbehør, du ville servere rigtig and med!
Porter ølfonden kan du lave fra bunden af, men det nemme er at tage 50% porter og 50% vand og 1 bæger med grøntsagsfond. Kog op og rør sammen!
Til retten drak jeg en brun beligisk ale. Se hvordan mad og øl passer sammen her.
Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
Mock Duck Juleand
Ingredienser
- 2 ds Mockduck Drænet - de er på 280 g
- 1/2 dl smagsneutral olie
- 1,5 dl ølfond porter se hvordan under
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk basilikum
- salt og pber
Sådan gør du
- Bland olie og ølfond sammen med krydderierne og lad den drænede mock duck marinere i minimum 1 time, men helst til næste dag.
- Varm ovnen til 180 grader
- Hæld mock duck i en bradepande eller fad. Spar på marinaden! Bag i 20-35 minutter til de er gennemvarme og gyldne!
- Du kan også koge marinaden ind til en glaze og pensle den på anden undervejs.
- Server med rødkål, brunede kartofler og brun sovs!
Seneste kommentarer