Vanligvis laver jeg kylling på øldåse – beer can chicken. Men kan man drukne den? Hvad hvis man laver en øllage?

Det gør jeg, når den har ligget en time fylder jeg den med citron, timiam, hvidløg og estragon og steger den

Den smager fantastisk!

Jeg drak en pale ale til kyllingen
Se hvordan øl og mad passer sammen her


Druknet helstegt kylling

Safttig smagfuld kylling druknet i ale
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 26 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Europæisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kyllingen

  • 1 stk hel kylling
  • 1 stk citron delt i 4
  • 4 stilke estragon
  • 4 stilke Timian
  • 4 fed hvidløg
  • 75 g Smør

Øllage

  • 2 l Ale brugte Moonshine fra Midtfyns bryghus
  • 125 g salt
  • 100 g lyst muscovadosukker eller rørsukker

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Bland øllagen- Visp ind salt og sukker så det er fuldstændig opløst
  • Læg kyllingen i lagen i en time - tør så godt af den
  • Læg citron, timian, hvidløg og estragon ind i kyllingen
  • Gnid kyllingen ind med smør, salt og peber.
  • Læg kyllingen i en dyb ildfast form
  • Steg ved 220 grader i et kvarter - skru så ned for varmen til 120 grader og steg til kernetemperaturen er 65 grader. Det tager 30-40 minutter. Lad den hvile i 10 minutter
  • Server med kartofler og hæld saucen fra den ildfaste formen over.
Keyword Fjerkræ, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var