Min første opskrift med mignonette var med Surøl, men samtidig lavede jeg også en stout mignonette til min østers. Dette for at at jeg ville krydre mine østers lidt forskellig. Som nævnt i min forrige post, har jeg været på en rejse hvor mit forhold til Østers, har gået fra øh -æh til at det er en delikatesse
Gennembruddet var en tur til min favoritby – Boston. En fantastisk by, kendt for sin sømad. Ret før nedlukningen var vi på besøg til sønnike som studerede der. Vi tag “en dag i øllets tegn i Boston”. Fantastisk dag, hvor man får se byen, smage gode øl og god mad. Jeg havde set mig ud restauranten Row 34, som specialiserede sig i østers, med matchende øl. Det var min endelige skridt ind til at østers er en ekslusiv ret. De havde så mange forskellige, så vi bad tjeneren vælge 3 forskellige som skulle vise brædden, og så vælge øl til. Det var utroligt som man kan smage forskel, og den sidste smagte fortræffeligt med rauchbier.
En mignonette tager ikke så lang tid at lave. Du skal bare hakke grøntsager fint, så blande alle ingredienser sammen. Hvilken surøl? Jeg har prøvet forskellige, men synes alle er gode og giver det syrlige kick du er ude efter.
Ofte laver jeg et par mignonetter for at variere lidt. Det kan være en surøltmignonette for at gå til andre delen av skalaen.
Vi drak en god stout – du kan også tage porter . Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle bud på gode stouts/porter
Midtfyns Double X-Porter
Thisted Bryghus – Limfjordsporter
Amager Bryghus – Hr, Fredriksen
Østers med Stout mignonette
Equipment
- Østerskniv
- handsker
Ingredienser
- 6-12 stk Østers
Stoutmignonette
- 125 ml stout kold
- 1 stk skalotteløg finhakket
- 1 tsk malteddike
- 1 knsp peber
Sådan gør du
- I en lille skål, blander du skalotteløg, stout, malteddike og peber
- Med en (østers)kniv åbner du dine østers
- Hæld en skefuld med stoutmignonette over østerserne
Seneste kommentarer