Simre, simre, simre. Simremad er favoritmad. Få fat i noget billigt kød og du kan trylle det til det møreste og smagfulde kød. Se hvilke grøntsager og rodfrugter du har i køleskabet, og lad gryden gøre alle tryllekunstner for dig.
Med rigtig øl, får du en bedre fylde og balance i retten. Denne dag jævnet vi ikke med mel, da vi havde var forkælet og ville have retten mere ”suppeagtig”
Den passer udmærket med en bock eller brown ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Oksegryde med rodfrugter
Dejlig og ned øksegryde
Ingredienser
- 3 spsk Olivenolie
- 1 spsk Smør
- 1 kg oksekød bov eller klump
- 4 fed hvidløg knust
- 2 stk Løg hakket
- 0,5 l Brown Ale
- 0,8 l oksefond
- 1 spsk Worcestershiresauce
- 2 spsk tomatpuré
- 1,5 spsk Sukker
- 1 tsk paprika
- nykværnet peber
- 2-3 stk Gulerødder groft hakket
- 2 stk pastinakker groft hakket
- 5 stk Kartofler groft hakket
- 2 stilke Bladselleri snittet
- 2 tsk Hvedemel valgfrit
- Persille hakket, til pynt
Sådan gør du
- Find frem alle ingredienser
- Varm olie og smør i en gryde og brun oksekødet. Fjern oksekødet fra panden, erstat med hvidløg og løg og svits indtil de er bløde, ca 5 minutter. Tilsæt øl, oksefond, Worcestershire sauce, tomatpuré, sukker, paprika, salt og lidt peber
- Kom oksekødet tilbage i gryden, læg låg på og lad det simre i en time. Hvis væskeniveauet bliver for lavt, skal du tilføje mere fond efter behov.
- Tilsæt gulerødder, pastinak, bladselleri og lad det simre videre en time..
- Tilsæt kartofler og lad det simre færdig i ca 1 time. Totalt 3 timers simretid.
- Hvis du vil have en lidt tykkere ret, rør melet i. Lad det simre I 10 minutter til.
- Tilsæt til slut den hakkede persille, og rør igennem
- server
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer