Svinemørbrad bliver serveret til de fleste familiefrokoster jeg bliver inviteret til. Men de bliver ofte meget traditionelle og ofte lidt kedelige i smagen. Nu har jeg fundet den fantastiske Carolina Gold Sauce. Denne sennepsbaserede sauce som er som skabt for svin. Den er jo også gul, så i disse påsketider passer den jo godt. Bacon og svinemørbrad sammen? Gå det an? Ja, alt bliver bedre med bacon, ikke også?
Jeg valgt først og lade svinemørbraden ligge i en ølmarinade nogle timer, for at trække smag og lade den mørne.
Jeg valgte at ryge svinemørbraden, da jeg synes det giver nogle gode toner i smagen.
Resultatet bliver meget godt. Det som løfter retten til nye højder er Carolina Gold Sauce, som på kort tid har blevet en af mine favoritter. Den passer rigtigt godt til svineretter. Helt fantastisk!
Denne ret er en flot velsmagende forret, eller snack.
Til retten drikker jeg en en bock, eller pale ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle bock du kan prøve.
Doppel Bock fra Krenkerup Bryggeri
Maj Bock fra Jacobsen
HP Bock andre fra Bryggeriet Refsvindinge
Pistacie svinemørbrad med bacon medaljon med Carolina Gold Sauce
Ingredienser
Øllage
- 3 spsk honning
- 3 stk Laurbærblade
- 2 stilke rosmarin
- 4 stilke timian
- 6 fed hvidløg
- 1 spsk hele peber
- 150 g groft salt
- 0,5 l ale
- 1,5 l vand
Svinemørbrad
- 1 stk svinemørbrad fjern hinder og fedt
- 6 stk baconskiver
- Carolina Gold Sauce
- 130 g pistacienødder finhakket
- 3-4 stilke timian finhakket
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk malt peber
- hiclory eller pacan røgflise valgfrit
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
Øllage
- Bring halvdelen af vandet og øllet i kog sammen med resten af ingredienserne, pisk for at opløse salt og honning.
- Overfør øllagen til en anden beholder, der er stor nok til at rumme svinekødet, og tilsæt det resterende vand og øl. Afkøl helt inden du tilsætter svinekødet. Læg svinekødet i saltlagen og stil det på køl i 2 til 4 timer.
- Skyl grundigt og dup tør med køkkenrulle.
Svinemørbrad
- Læg røgflis i vand om du vil ryge medaljonene
- Skær mørbraden på langs i 6 lange strimler som er cirka 6mm tykke. Læg skiverne på et skærebræt; de skal have samme størrelse og form som baconstrimlerne. Læg en stribe bacon ovenpå hvert stykke mørbrad. Start i den ene ende og rul mørbraden til en medaljon. Fastgør med to tandstikkere.
- Påfør Carolina gold sauce på ydersiden af medaljonene.
- Bland pistacienødder, timian, salt og peber sammen, og rul mørbradene med pistacie/timian-blandingen. Skær hvert af medaljonene gennem på siden for at lave to tynde medaljoner.
- Sæt din grill for direkte grillning. Læg røgrøret på brænderne om du vil ryge.
- Placer medaljonerne på grillen over medium-høj varme (190-200 grader) og steg i 7 til 8 minutter på hver side, eller indtil kanterne på baconet begynder at blive sprøde.
- Server med den Carolina Gold Sauce dryppet over hver medaljon.