Jeg har altid elsket pulled pork – men kan man lave en vegetar version? Helt klart. Til sønnikes studentfest lavede vi både pulled pork og pulled jackfruit. Nogle tog “fejl” og tag den vegetariske, men de syntes den var så god, så de tog en til uden problemer.
Det er mange misopfattelser om Jackfruit, men alle er fejl. Jackfruit i saltlage eller vand er måske den bedste køderstatning som findes. De er nemme at lave, og tager nemt til sig smag. Jeg bruger ølfond i stedet for vand, da dette giver en god smag. Jeg brugte Sunshine fra Midtfyns Bryghus. Jeg havde ikke hjemme
Vi drak selvfølgelig en god Pale ale til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode Pale ale
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Pulled jackfruit
Ingredienser
- 2 ds jackfruit 1100g - i lage eller vand IKKE sirup
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 stk løg skåret i skiver
- 3 fed hvidløg knust
- 60 ml ølfond
- 220 ml Barbequesauce Gjerne hjemmelavet!
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en bageplade let.
- Tøm og skyl jackfrugten. Skær jackfrugten i mindre stykker ved at skære den fra kernen til kanten for at få den mest strimlede struktur, som pulled pork eller kylling.
- Tilsæt olie i en stor stegepande eller gryde over medium høj varme. Når den er varm tilsæt løg og hvidløg. Steg indtil løgene er møre og begynder at blive brune, ca. 5 minutter.
- Tilsæt hakket jackfrugt og ølfond. Dæk og fortsæt med at koge yderligere 8 til 10 minutter, indtil jackfrugten er blød nok til, at den kan moses. Mos jackfrugten med kartoffelmasker, indtil jackfruit går i stykker og ser trukket eller strimlet ud.
- For at gøre pulled jackfruit færdig, spredes den strimlede jackfruit i et jævnt lag på bagepapiret/bagepladen. Sæt den i ovnen i 15 minutter
- Tag ud af ovnen og hæld 110 ml BBQ-sauce og rør det godt ind i jackfruiten . Sæt den tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, indtil det ser lækkert og gyldent ud og endda et par tråde bliver lidt brændte.
- Fjern fra ovnen og rør om ønsket den resterendemere BBQ-sauce til for at gøre den endnu mere saftig.
- Server i en hamburgerbolle - gerne brioche - med coleslaw og mere barbequesauce
Seneste kommentarer