Vi er meget fornøjede med maden, men øludvalget er skuffende.  Det ville være utroligt nemt at matche disse udsøgte retter med en god øl. 

Øl, Mad og Folk

Vi har prøvet ved flere anledninger at komme til Pilekælderen, uden at lykkes.  Men så en lørdag efter påske lykkedes endelig. Denne kælderbeværtning har fået gode anmeldelser og al mad er hjemmelavet.  Vi går ned i kælderen med store forventninger.

Der er lidt hule/slotstemning dernede.  Der er hvidkalkede vægge med borde i træ med en lille bar. Enkelt og intimt, men det mangler måske noget af hyggestemningen du finder i andre kælderbeværtninger.

Vi kaster os over menukortet, som har mange fristelser. Undertegnede lander på Pilekælderens Øl sild med æg, løg og kapers, mens fruen vælger Sol over Gudhjem.  Videre vælger vi begge Rørt Tatar med cognac, peberrod æggeblomme og ristet rugbrød.  Vi afslutter med Pilekælderens specielle potkäse med mørk rom og portvin.

Ølsilden er frisk og god, man får lyst til at prøve at lave en derhjemme.  Solen skinner godt over Gudhjem. Den smager akkurat som den skal, og bringer lidt Bornholm til København.  Den rørte Tatar er førsteklasses.  Det er lidt spændende med cognac, og det ristede rugbrød er at af de bedste vi har smagt.  Når vi siger at deres potkäse er speciel, er det sandt.  De har gennem de sidste 3 år puttet de gamle osterester i denne krukke.  Den er aromatisk når den ankommer bordet, mildt sagt.  Den kan konkurrere med Gamle Ole hver dag af ugen. Smagen er god, men det er ikke en ret man gafler store mængder af.  Tjeneren fjerner også resterne hurtigt, for at skåne de andre gæster.

Vi er meget fornøjede med maden, men øludvalget er skuffende.  Det ville være utroligt nemt at matche disse udsøgte retter med en god øl.  De har 5 øl på fad fra Carlsberguniverset. De kedeligste.

Tjenerne skaber en god stemning og er opmærksomme og hyggelige.

Vi vakler mellem 3 og 4 ømf’er.  Øludvalg og hyggestemning trækker ned, mens mad og tjenere trækker op.  Vi ender på 4.

  • Hjemmelavet mad 90% 90%
  • Præsentation af mad 75% 75%

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 40% 40%
  • Portionsstørrelse 90% 90%
  • Personale og service 95% 95%

%

Velsmagende

Se vores guide til flere af Københavns frokostrestauranter her