Nu står grillsæsonen for døren og da er det vigtigt at have gode vegetariske alternativer til hele familien. Dette er en version af kylling på dåse – altså en Beer Can Cabbage. Er du ikke vegetar – så er dette en fantastisk sideret til dit grillmåltid
Dette er en variant af bagt eller stegt rødkål, bare med grillsovssmag. Du kan bruge den i sandwicher, i coleslaw eller som du bruger stegt kål.
Det svære med denne er at få den til at stå oprejst. Brug gerne et stativ. Lav også hulrommet dybt nok, så den står stabilt. Øllen jeg brugte var en sponseret Moonshine fra Midtfyns Bryghus
Vær tålmodig, lad den få god tid. Det ydderste blad branker måske af efterhvert – jeg sparer det og knuser det ind i coleslaw. Men bare fortsæt at pensle.
Prøv det!
Til retten drak jeg en brown ale. Se hvordan mad og øl passer sammen her.
Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
Kål på øldåse
Ingredienser
- 1 stk rødkål
- 2 spsk olie
- salt og peber
- 1 ds pilsner eller maltrig ale
- 450 ml Barbeque sauce Hjemmelavet eller købt
Sådan gør du
- Find frem rødkålen og en skarp kniv
- Tænd grillen på medium høj varme.
- Skær en firkant på ca 7-8 cm omkring kernen af kål i bunden. Fjern forsigtigt kernen med kniven. Brug en kniv og en ske til at skabe et 7-8 cm dybt hulrum i kålen, stort nok til at holde øl dåsen.
- Brug kernen og resten af kålen fra udhulingen til fond eller andet brug. Brug en pensel til at pensle kål med olie, bbq sovs og krydre derefter med salt og peber. Både inde i kernen og udenpå
- Drik halvdelen af øllen. Anbring øldåsen i hulrummet, så kålen sidder lodret. Du kan også bruge et stativ man bruger til Beer can chicken.
- Sæt den på grillen. Pensle på 3 spsk. grill sauce. Dæk grillen og grill kålen. Fortsæt med at pensle på sauce hvert 15. minut, indtil de ydre blade er sprøde og mørkebrune,
- Grill til den er gennemstegt og mør. Du kan stikke en træ grilspyd nemt ind i den, i alt 1,5-2 timer.
- Fjern kålen fra grillen og kassér dåsen.
- Lad den køle ned lidt. Skær den grillede kål i halvt i længeretningen, skiv derefter hver halvdel på tværs i strimler på ca 2 cm bredde. I en medium skål blander du ind den resterende sauce.
- Server som en sideret, eller lav en sandwich , coleslaw eller det du bruger bagt og stegt kål til
Seneste kommentarer