Brisket er en stor udfordring for mange på grillen.  Man er ude og rejser og smager den perfekt saftige og smagfulde brisket. Noget af det bedste kød man kan få. Så kommer man hjem, køber det man tror er en brisket, og resultatet er en udtørret skosåle.  Jeg har selv prøvet det.

Udfordringen er at vi bruger fejl udskæring.  Herhjemme giver slagteren dig et spidsbryst og siger det er en brisket.  Jeg har diskuteret med en slagter inde i Torvehallerne som insisterede på at spidsbryst var den amerikanske udskæring.  Men den amerikanske brisket er en udskæring af spidsbryst og tykbryst (uden ben) som hænger sammen.  Man bruger kun den tykke muskel som skæres fra resten af tykbrystet, som ofte går ret i oksehakkeren.  Lidl fører denne udskæring nogle gange.  Jeg fik slagteren i Fredensborg, som har boet i USA og kendte udskæringen, til at hente den hjem til mig.  Ellers kan man også købe den på flere netbutikker.

Den amerikanske brisket kan også blive tør. Derfor bruger jeg en ølsauce til at hver halve eller hele time baste en smagfuld sauce på kødet. Det hjælper på mørheden.  Har også set råd som at lægge kødet i en aluminiumsbakke for at gøre det mørere.  De jeg mener at dette vil skærme for røgen, gør ikke jeg dette.  Men det kan være en ide at pakke kødet i aluminiumsfolie når det når ca 60 grader og røgningen er færdig.
Det sidste råd for at lave den mør, er at bruge tiden. Des lavere temperatur over længere tid er godt.  Denne brugte vi 10 timer på.  Tiden afhænger også af størrelsen på brisketen.

Dette er opskriften på den texanske brisket, og det betyder at det er godt med stærke krydderier både i rub og sauce.  Dette kan varieres efter ønske.  I Texas bruger de ikke så meget BBQ sauce på kødet, men bruger den saucen som ligger i dryppanden under risten.  De laver også nogle røgede bønner til.  Vi lavet de litt anderledes med Briocheboller og broccolislaw.

Kødet blev mørt og himmelsk.  Det er jo helt fantastisk hvor godt et stykke kød kan smage!

Jeg drak en god brown ale til brisketen  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Røget Ølbastet Texas Brisket

Dejlig saftfuld Brisket
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 6 timer
6 timer
Samlet tid 12 timer 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Grill
Antal 6 mennesker

Ingredienser
  

Brisket med rub

  • 1 stk brisket 2,5 -4 kg. US Cut
  • 1 spsk grovt salt
  • 2 tsk sort peber
  • 3 spsk Chilipulver
  • 1,5 tsk Brunt sukker
  • 1,5 tsk hvidløgssalt
  • 1,5 tsk løgpulver
  • 1 tsk malt spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk Cayennepeber

Ølbaste sauce

  • 0,25 l øl jeg brugte brown ale fra Svaneke
  • 0,25 l hvidvinseddike
  • 1 spsk Brunt sukker
  • 1 spsk hvidløgssalt
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk sort peber
  • røgeflis hickory eller eg. Tag så det passer din rygeboks

Sådan gør du
 

  • Find frem ingredienser
  • Læg træspåner i blød i øl eller vand.i en time, og hæld af væsken.
  • Lav rubben. Gnid den godt ind i kødet på alle sider. Har du tid, så kan du lad den stå i køleskabet i nogle timer. Dæk med aluminiumsfolie.
  • Bland alle ingredienser for bastesaucen. Rør til det brune farin er opløst
  • Sæt grillen til indirekte grilning. Jeg bruger gasgrill, og sætter rygeboksen i under risten. Starter med høj varme for at det starter med at ryge. Så tager jeg varmen ned til 110-120 grader
  • Hver 1/2 time -time baster jeg med sauce. Dette forhindrer at fra at udtørre. Hvor lang tid den skal have kommer an på størrelse og temperatur. Vores tog 10 timer. Kernetemperaturen skal være rundt 90 grader
  • Lad den hvile mindst 10 minutter
  • Skær den i tynde skiver. Hæld juicen fra dryp panden over.
  • Server!
Keyword Grill, Madretter med øl, Okse
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var