SOMMEREN 2020 I ØLLETS TEGN

BORNHOLM

BORNHOLM – SOLSKINSØEN.  ET FANTASTISK STED AT feriere.

Går du op i øl og mad har du mange muligheder på din ferie.  Her har du en oversigt over de bryggerier som er åbne i sommer, samt et par andre ølsteder.

5

Bryggerier

2

Restauranter

30+

Forskellige øl

3

Ølbarer

EN GOD ØL-OPLEVELSE:

Bornholm er ikke så stor, men du kan få gode øloplevelser på alle kanter af øen.  Det er nogle af de mest spændende bryggerier i landet, samt godt mad og gode ølbarer

Hvad kan du

opleve?

^
Det første bryggeri

Small Batch Bornholm

^

Åbent:
Vores to rundvisnings dage som er Onsdag og Fredag kl 14 pris 150,-, ellers skal man finde vores øl ude i Bornholms Torvehal, Gartnervangen 6, 3700 Rønne.

 

 Du kører af færgen i Bornholm og der ligger den første øloplevelse.

På det lille bryggeri, Small Batch, brygger de Bornholmsk øl i balance. Med grundighed, kærlighed og respekt for det gode øl giver vi dig en unik øloplevelse.

De startet på Hallegård, men er nu i Rønne.

^
Bryggeri no 2

Svaneke Bryghus

^

Åbent:
Alle dage
11-22

 

Bryggeriet ligger oppe på bakken, men nedet på Svaneke Torv ligger brygrestauranten.  De informerer:
Vi har altid 10 øl på hanen, hvor der f.eks kan købes smagsprøver på dem man ønsker.

Vi kommer forhåbentlig til igen at kunne afholde ølsmagninger og rundvisninger på vores bryggeri (når retningslinjerne tillader igen)

I restauranten står der stadigvæk vores ”gamle” brygkedel, der naturligvis stadig er i brug – kun til specialøl der serveres på fad.

Den 14. august 2015 besøgte vi bryggeriet og gjorde et intervju.
Læs det her: Svanke Bryghus – det sikre på flasker – det vilde på fad.

^
Bryggeri 3 og 4

PENYLLAN  OG
BEER HERE

^

Åbent:

Juni: tir-fre-lørdag 13-17
Juli: Alle dage: 13-17
August: tir-fre-lørdag 13-17

 

I Tejn havn ligger 2 af de mest spændende bryggier i Danmark.  Ægteparet Jessica  og Christian laver sindsygt gode øl.  Christian gennem Beer Here og Jessica har fuld kontrol på sine sour beers. Læs her hvad de siger du kan opleve:

Ja vi har åbent i vores butik og bar, hvor der også kommer til at være mad de fleste dage.

penyllan.com/bar

Vi har 18 haner med vores eget øl (Beerhere & Penyllan) herfra man kan smage det øl som Untappd.com brugerne har bedømt til at være Danmarks næstbedste samt hjemmelavet sodavand og gin/tonic på fad.  Der er rundvisninger af bryggeriet og vores fadlagringsrum. Endelig har vi den bedste udsigt over Tejn Havn.

Den 15. august 2015 besøgte vi bryggeriet og gjorde et intervju. Læs det her:
Penyllan – Funky øl

Se hjemmesiden til Penyllan her

Se hjemmesiden til Beer Here her

^
Bryggeri 5

CRØØL

^

Åbent:

Der laves guidede ture i bryggeriet og med ølsmagning rundt på øen efter aftale. Kontakt til Lars Buch mobil 2966 3728 eller mail soebuch@gmail.com.

 

Ude på den dejlige Christiansø  ligger Danmarks østligtse Mikrobryggeri – Chrøøl. Øllen sælges kun på Christiansø og kan købes fra fustage på Gæstgiveriet og på flaske i Butik Lighuset. Butikkens navn skyldes at huset kortvarigt har fungeret som lighus for længe siden, men et godt navn går ikke i glemmebogen?

De brygger overgæret øl (ale), men gerne med en tvist. Vandet er primært afsaltet vand fra Østersøen og er derfor kalkfattigt. Det passer godt til lysere øl som pale ale, APA, IPA og brown ale. For at kunne brygge mørke øl skal syren neutraliseres. Det har vi bl.a. gjort ved at tilsætte gulerod, rødbede eller persillerod – valgt med omhu for at understrege smagen i øllen.

Galleri

FÅR DU IKKE LYST TIL AT TAGE AFSTED?

FLERE MAD OG ØLOPLEVELSER PÅ BORNHOLM

Det er mange steder at besøge på Bornholm. Prøv nogle røgerier.  Det er mange restauranter og gårdbutikker.  Prøv det!  Her er flere øloplevelser udover at besøge et bryggeri.

Hallegaard

Hvorfor ikke udforske den Bornholmske madkultur?  Det ligger en fantastisk gårdbutik ikke så langt væk.  Hallegård.  Den ligger idyllisk og lidt øde.  Dansk idyl på det bedste.  Firelænget, hvidkalket med bindingsværk, dyrene græsser udenfor.  Disken med goderne ser bare indbydende ud.  De laver alt selv.  Pølser, røget bacon og skinker. Alt de smager er bare fantastisk!

Mikkeller Aarsdale

An old red brick house facing a small cove, with a strip of beach and a quiet view of the sea: in Danish terms, this is about as idyllic as it gets. If you happen to find yourself in Årsdale, Bornholm, where we operate a seasonal bar and restaurant, you’ll find this place exists in reality.

“We’ve really been looking forward to opening one of our most unique locations ever,” says Mikkeller founder and CEO Mikkel Borg Bjergsø when talking about our Årsdale spot – no a small statement with this being location number 49.

At Mikkeller Aarsdale there are 15 different beers on tap, wine, takeaway beers, alcohol free beer, sodas, juices and slushies for the kids. The kitchen is open from 13:00-21.00 serving 4 different burgers, fries and a variety of dips. Each week there will be a ‘chef’s special added to the menu. We have plenty of space, inside and out – just turn up and come and order at the bar!

Ølstauan

Ølstauan, på Nordbornholm, er det eneste sted, hvor du samlet kan nyde ALLE de Bornholmske bryggeriers øl på fad: Penyllan Brewery, Small Batch Brewery og Svaneke Bryghus. Øl og vin kan nydes sammen med hjemmelavede anretninger.

Amtmandsgården i Rønne

Spis på Amtmandsgården – vi har fokus på dansk mad af ærlige råvarer og i rigelige portioner.

13/6 skriver de: På Amtmandsgården i Rønne får vi om et par uger et fadølstårn mere og så bliver der for alvor plads til spændende indslag fra den ganske verden.

Gourmet Bornholm

Foreningen Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur
Regional Madkultur er først og fremmest mad med identitet. Vi ved, hvor det kommer fra. Vi ved, hvem der har haft fingrene i det! Vi kender – og fortæller gerne – hele historien fra jord til tallerken.

VI HAR OGSÅ VÆRET PÅ ØLREJSE I

REGION SJÆLLAND

SYDDANMARK

REGION HOVEDSTADEN

MIDT OG NORDJYLLAND

PARIS

OSLO

Stederne vil blive opdateret