Jeg husker i 1969 da jeg var 4 år og jeg hørte om Spaghetti for første gang. Min ven Stig fik Spaghetti Bolognese på lørdager. Han fortalte i detaljer om hvor fantastisk det smagte. Er det ikke utroligt – men pasta var ikke en del af vores mad her oppe i nord på den tiden. Min indsats for at sælge ind Spaghetti i familien var ikke succesful, da min far havde det syn at man ikke kunne have aftensmad uden kartofler.
Heldigvis har jeg fået mere en nok pasta efterfølgende. Denne opskrift har jeg brugt med små variationer de seneste 15 år. Har i det seneste tænkt på om man kan berige den med øl. I køleskabet stod en halv X-porter fra Midtfyns Bryghus. Det var en rest efter weekendens madlavning. Hvorfor ikke prøve at lave en lidt dybere smag i bolognese og gøre den om til bØLognese? Med porter kan man få frem mere af både kød og tomatsmagen
Du kan lave denne med kun 1 dåse tomater, men jeg kan godt lide at bruge 2 og lade den simre så længe som muligt. Det gør at den får mere smag og at de “sætter sig” god i bolognesen
Lav gerne store portioner. Dagen derpå laver vi often “Bolognese” lasagne. Vi lægger rester af Spaghetti, blander in bØlognese, drysser reven ost over som vi så gratinerer i ovnen. Du kan også fryse den ned, og hurtig varme op en dag du ikke har så meget tid til at lave mad.
TIl bØLognesen drikker vi en pale ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Spaghetti bØLognese
Ingredienser
- 2-3 fed hvidløg finhakket
- 2 kviste Rosmarin finhakket
- 1 stk Løg finhakket
- 150 g bacon i tern
- 500 g hakket oksekød høj fedtprocent giver mere smag
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl Porter jeg brugte x-porter fra Midtfyns Bryghus
- 3 stk soltørrede tomater hakket
- 3 stilke Timian kan udelades
- 400 g spaghetti kan udelades
- 3 stilke frisk oregano
- 75 g revet parmesan
- nogle blade basilikum
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- I en tykbundet gryde på medium varme hælder du lidt olie og steg først rosmarin og hvidløg i 2-3 minutter
- Hæld så den hakkede løg i. Steg til de bliver gennemsigtige (ca 3-4 minutter)
- Tilsæt bacon og steg videre i 3-5 minutter. De skal ikke bare forsteges, ikke blive brunt
- Tilsæt det hakkede kød. Brun det.
- Tilsæt porter. Rør godt ind og lad det stege 2-3 minutter før du tilsætter hakkede tomater, soltørrede tomater og kviste med timian og oregano og lad det simre. Det skal simre på lave varme i minimum 1 time, men den bliver bare bedre om du lader den simrer længer. Pas bare på at den ikke koger ind. Da kan du tilsætte lidt vand.
- Server med spaghetti, parmesanost og et par basilikumblade på toppen
Seneste kommentarer