Langtids-simmeret Spaghetti og Kødboller – En Familiens Favorit
Da jeg altid har været kendt for min Spaghetti Bolognese, som er et stort hit hos mit barnebarn på 3 år, besluttede jeg for nylig at eksperimentere med en ny variant – Spaghetti og Kødboller med en twist. Denne version inkluderer mørk øl i både kødbollerne og saucen, hvilket giver en dybde af smag, der er svær at modstå.
Opskriften:
Mine ingredienser til kødbollerne omfattede hakket oksekød, fint hakket løg, knust hvidløg, æg, rasp, tørret oregano, basilikum, salt, peber og en god skvæt mørk øl som stout eller porter. For saucen brugte jeg flåede tomater, mere af den mørke øl, hakket løg, knust hvidløg, laurbærblade, oregano, basilikum, røget paprika, sukker, samt salt og peber.
Saucens Hemmelighed:
Det særlige ved denne ret var saucen, som jeg lod simre uden låg i hele 7 timer. Denne langsomme tilberedningsmetode tillod alle smagsnoter at udvikle sig og blande sig perfekt. Efter at saucen havde simret, tilføjede jeg de brunede kødboller og lod dem simre i yderligere 30 minutter.
Servering:
Serveret over al dente kogt spaghetti og toppet med friskrevet parmesanost og basilikumblade, var denne ret et sandt mesterværk.
Barnebarnets Reaktion:
Til min store glæde spiste mit barnebarn, som er stor fan af min Spaghetti Bolognese, også denne nye version med stor glubskhed. Det var en vidunderlig følelse at se den glæde og tilfredshed, som min mad bragte.
Denne opskrift viser, at selv klassiske retter kan fornyes og forbedres med lidt kreativitet og tålmodighed. Den langtids-simmerede sauce med mørk øl var nøglen til denne rets succes, og jeg vil varmt anbefale den til enhver, der ønsker at imponere deres familie med en hjertevarmende og lækker middag.
Tip: Hvis du har tid, overvej at lave saucen dagen før – det giver endnu dybere og mere afrundede smagsnuancer.
Velbekomme
Til retten drikker jeg en en bock. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle bock du kan prøve.
Doppel Bock fra Krenkerup Bryggeri
Maj Bock fra Jacobsen
HP Bock andre fra Bryggeriet Refsvindinge
Spaghetti og Kødboller i simret tomatsovs med øl
Ingredienser
Kødboller
- 500 g hakket oksekød
- 1 mellemstørrelse løg fint hakket
- 2 fed hvidløg knust
- 1 æg
- 50 g rasp
- 2 tsk. tørret oregano
- 2 tsk. tørret basilikum
- 1/2 tsk. salt
- 1/4 tsk. sort peber
- 100 ml mørk øl f.eks. stout eller porter
Sauce
- 2 spsk. olivenolie
- 2 store løg hakket
- 4 fed hvidløg knust
- 3 ds flåede tomater 1200g
- 330 ml mørk øl samme type som i kødbollerne
- 2 laurbærblade
- 2 tsk. tørret oregano
- 2 tsk. tørret basilikum
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. sukker
- Salt og friskkværnet sort peber
Servering
- 400 g spaghetti
- Friskrevet parmesanost
- Friske basilikumblade
Sådan gør du
Forbered og brun kødbollerne:
- Bland hakket oksekød, løg, hvidløg, æg, rasp, oregano, basilikum, salt, peber, og øl i en stor skål. Rør grundigt.
- Form blandingen til små boller.
- Opvarm en stor gryde med lidt olie over medium varme.
- Steg kødbollerne, indtil de er gyldenbrune på alle sider. Fjern dem fra gryden.
Lav Sauce
- I samme gryde, tilsæt olivenolie, løg, og hvidløg. Svits indtil løgene er bløde.
- Tilsæt flåede tomater, øl, laurbærblade, oregano, basilikum, røget paprika, sukker, salt og peber. Rør godt sammen.
- Bring saucen i kog, reducer varmen, og lad den simre uden låg i 1-2 timer, rør af og til. Jo længere den simrer, jo mere smag udvikler den.
Tilføj kødbollerne til saucen:
- Tilføj de brunede kødboller til saucen og lad dem simre i yderligere 30 minutter.
Kog Spaghetti
- Kog spaghetti i henhold til pakkeanvisningerne.
Servering
- Server spaghetti med kødboller og sauce.
- Drys med friskrevet parmesan og friske basilikumblade.
Tip
- Smagen af saucen forbedres, hvis den får lov til at stå og simre i længere tid. Overvej at lave den dagen før for endnu dybere smag.
- Denne opskrift fokuserer på at udvikle en rig og aromatisk sauce, der komplementerer kødbollerne perfekt. Velbekomme!