Ramen er blevet det nye übercoole. Den japanske nudelsuppe er utrolig smagfuld og kan varieres meget. Jeg gik længe og tænkte at den må jo være perfekt med øl i.Fonden skal simre i lang tid og råber efter øl.
Svineskanke er perfekt til ramen. Sammen med øl giver de en fantastisk fond, samt kødet kan bruges i selve suppen. Se opskrift på fonden her.
Denne opskrift er den japanske version, og du skal bruge lidt tid på at finde råvarer samt tilberedning, men det er det værd!
Sådan passer øl og mad sammen.
Svineskankramen - Japansk version
Dejlig smagfuld ramen
Ingredienser
Suppen
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg knust
- 10 stilke champignon eller shiitake svampe
- 2 cm ingefær skrællet og hakket groft
- 7 dl svineølfond se egen opskrift
- 1 bundt forårsløg groft hakket
- 1 spsk riseddike
- 2 tsk honning
- 1-3 spsk sojasauce til saltning af suppen
Nudler og tilbehør
- 400 g svineskankkød fra fonden
- 200 g nudler gerne ramennudler
- 3 stk forårsløg finhakket
- 10 stk champignong/Shiitake tynde skiver uden stilk
- 4 spsk grønne bønner eller bønnespirer
- 1 ark nori søgræs skæres i 4 cm lange strimler
Sådan gør du
- Find frem alle ingredienser
- Steg hvidløg i olie på middel varme til de bliver gyldne.
- Tilsæt svampe, ingefær og ølfonden af svin.
- Kog op og tilsæt forårsløg.
- Lad det simre i 30 min. Tilsæt riseddike og honning. Lad det simre i yderligere 10 min.
- Æg koges i 6 minutter, køles af i koldt vand og pilles.
- Kog nudler i henhold til anvisning, og læg dem i 4 suppeskåle.
- Tilsøt det revne svinekød, hæld over den rygende varme suppe over. Top med de sidste ingredienser.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer