TartØLetter hører familiefrokosten til. Gul er påskens farver. Hvorfor ikke lave en påsketartØLet med gul sovs, masse forårsgrønt og god smag? Det ville jeg prøve at finde ud om jeg kunne lave.
For at få en god tartelet er fonden noget af det vigtigste. Det er derfor jeg bruger øl i fonden, og voila! vi har en TartØLet. Det er bedst at lave den fra bunden af, men ellers er det lov at bruge Knorr’s eller andre. Jeg bruger 50% vand og 50% øl, og dobbel dose Knorr. I denne brugte jeg hvedeøllen Wheat fra Midtfyns Bryhus (Sponseret), men du kan bruge andre hvedeøl.
Brug fløde til at tilpasse smagen, sammen med salt og peber
Bon appetit!
Til retten drikker jeg en god hvedeøl. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle hvedeøl du kan prøve.
WIT fra Midtfyns Bryghus
God Sam Wit Tighed fra Small Batch Bornholm
Tia Loco fra Beer Here
TartØLetter med forårsgrønt
Ingredienser
- 250 g babygulerødder Skåret i bidder
- 130 g ærter frosne eller optøet
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg lille, og skåret i tynde skiver
- 2 stk skalotteløg skåret i tynde skiver
- 1 stk porre det hvide, delt i 2 og skåret i tynde skiver
- 1/2 tsk safrantråde
- 1 tsk frisk timian finhakket
- 330 ml hvedeølsfond se over/under
- 150 ml fløde
- 200 g grønne sparges trimmet og skåret i bidder
- 40 g baby spinat
Sådan gør du
- Blancher gulerødder 2 minutter i kogende vand. Med en hulske tager du de op og lægger i en lille skål
- I samme vand blancherer du ærter i 2 minutter. Med en hulske lægger du disse i anden skål, spar på vandet.
- Varm olie i en dybpandet gryde på medium varme. Steg løg og skalotteløg i 1-2 minutter
- Tilføj porre og steg til de er bløde og gennemsigtige - de skal ikke blive brune!
- Rør ind safran, gulerødder og timian sammen med lidt salt og peber.
- Tilsæt øl-grøntsagsfonden og lad det simre i 4-5 minutter. Har du ikke lavet fonden fra bunden - kan du dage 160 ml af vandet du har kogt gulerødder og ærter med 170ml hvedeøl og en bouillonterning.
- Tilsæt fløde og lad den simre. Rør ind ærter, asparges og spinat.
- Lad det simre i 25-30 minutter. Tilsæt lidt mere fløde hvis den bliver for tyk.
- Server i tarteletskaller og pynt med aspargestoppe
Seneste kommentarer