Alt som friteres er jo godt! Friterede grøntsager er ingen undtagelse. Dejen med æggehvider gør dem ekstra sprøde. (Du kan lave dejen vegansk ved at undlade æg)
Snacksene blev rigtigt gode, og sammen med dip sauce blev det en hurtig favorit i hjemmet. Du kan også bruge andre saucer eller smagstilsat salt, som tomatsalt
Det vigtigst at bruge øl i dejen. Kulsyren giver også mere sprødhed. HEr bruger du en lys lager, som pilsner.
Prøv det!
Til retten drikker jeg en pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle pilsnere du kan prøve.
Høker Bajer fra Hancock
Grønjægers Pilsner fra Bryghuset Møn
Økologisk Pilsner fra Herslev Bryghus
Tempura Grøntsager med dip sauce
Ingredienser
- 250 g grøntsager Sæsonens grønt og rodfrugter som gulerødder, peberfrugter, asparges o.l
- mel til grøntsagerne
- olie til fritering
TEMPURADEJ
- 0,25 l pilsner
- 140 g hvedemel
- 4 stk æggehvider
Dipping sauce
- 300 ml ølfond gerne med stout
- 4 spsk sojasauce gerne Maggi
- 3 spsk ahorn sirup
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Skær alle grøntsager i mundrette bidder
Tempuradej
- I en skål, blander du forsigtigt øl og mel sammen. Forsigtigt, så du ikke pisker kulsyren ud.
- I en anden skål pisker du æggehvider stive. Vend forsigtig den stive æggehvide ind i dejen med øllet
Dip sauce
- Bland alle ingredienserne og kog op. Lad det simre i 5 minutter
Samle retten
- Tænd frituren til 170 grader.
- Dyp grøntsagerne, først i mel, så i tempuradejen.
- Steg dem først ved 170 grader til de bliver sprøde. Tag dem op og læg dem på en rist til at tørre.
- Hæv temperaturen til 180 grader og steg dem til de er blevet gyldne.
- Servér dem varme og med dip sauce
Seneste kommentarer