Jeg så på det den amerikanske Top Chef – og så en som lavede det han kaldte ølsnacks fra Caribien. Nysgerrigheden blev tændt og man fandt hurtig ud at dette er en tilnærmet nationalret der nede – og den kan laves mange måder. Jeg så et par videoer – og blandet sammen nogle opskrifter til min egen.
Jeg har aldrig lavet dej på denne måden før, og var lidt skeptisk da jeg skulle tvære den ud på min bordplade. Men det var meget nemmere end jeg troede. At de også bare skal firteres i kort tid er også godt.
Jeg lavet kikærtfyldet med en ølfond som var med en sponseret Moonshine fra Midtfyns Bryghus Den blev dejlig spicy.
Prøv det!
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Trinidad doubles
Ingredienser
Bare - fladbrød
- 450 g mel
- 1 tsk salt
- 1 tsk gurkemeje eller karry
- 1 spsk bakepulver
- 1 tsk gær
- 0,3-0,5 dl vand lunket
- 1/4 tsk Sukker
- olie
Channa - kikærtblanding
- 1 ds kikærter væsken hældt af
- 1 spsk olie
- 3 fed hvidløg presset
- 1 stk løg finhakket/revet
- 1 spsk karrypulver rørt ud i 0,6 dl øl
- 60 ml øl en god ale
- 250 ml øl grøntsagsfond
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk salt
- 1 tsk stødt peber
- 1 tsk hot sauce
Sådan gør du
Bara - fladbrød
- Bland alle de tørre ingredienser
- Bland ind vand lidt om gangen og ælt dejen til den er passe fast - men fortsat lidt blød i det
- Hæld olie over - smør den over toppen af dejen
- Dæk med aluminiumsfolie og lad den hvile/hæve i en time
- Hæld olie på dine hænder og på bordplade/spegebret.
- Del dejen i bolde på ca 3-4 cm store bolde
- Varm olie til 180 grader
- På bordpladen/spege brættet spreder du barraen (dejen) så tyndt du bare kan. Det kan blive et lille hul i de, men det gør ikke noget (se billede)
- æg dem så i frityren og steg 6-8 sekunder på hver side.
Channa - kikærtblanding
- I en stegepande eller tykbundet gryde hælder du olien til den er varm
- Tilsæt hvidløg, løg og karrymixen og steg til løg er gennemsigtelig
- Tilsæt de drænede kikærter, Rør til de er dækket af krydderblandingen og lad de koge i 5 minutter.
- Tilsæt spidskommen, salt peber og 250 ml ølfond og rør rundt. Har du ikke en hjemmelavet fond - tag 50% vand, 50% øl og en terning/bæger med Knorr grøntsagsfond. Skru ned for varmen - lad den simre under låg i 30 minutter - til kikærterne er møre.
- Det skal fortsat være i en sovs. Er det ikke det, tilsæt nok fond til at du får en medium tyk sovs.
- Tilsæt hot sauce og rør den godt ind.
- Server med en bara i bunden - så en spiseske med kikærtersovs, og andet tilbehør om du vil (se noderne)
Seneste kommentarer