Kender du den følelse af glæde og forventning når du har en god ret simrende på komfuret? Hvordan duften af god mad bare spreder sig i køkkenet. Fantastisk, og det er hvad en god skipperlabskovs gør ved dig.
Hvordan lave denne traditionelle ret endnu bedre? Brug øl! Jeg brugte en sponseret Sunshine fra Midtfyns Bryghus.
Jackfruit er fantastisk i den vegetariske version af skipperlabskovs, den tager til sig de gode smage, og man får lidt mere tekstur i retten. Dejlig smagfuld skipperlabskovs!
Bon appetit!
Til retten drak jeg en brun beligisk ale. Se hvordan mad og øl passer sammen her.
Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
Vegetar Skipperlabskovs
Ingredienser
- 2 ds jackfruit i lage
- 2 spsk olie
- 1 stk porre skåret i tynde skiver
- 4 stk gulerødder i tern
- 1 fed hvidløg hakket
- 1 stk knoldselleri lille i tern
- 2-3 kviste timian
- 6-7 stk kartofler i tern
- 1 stk glaskål i tern
- 1 l ølfond på ale
- 2 stk laurbærblade
Sådan gør du
- Lav din ølfond. Til denne brugte jeg en god maltrig ale
- Kut alle grøntsager i tern.
- Dræn jackfruit, og skær den i mindre bidder. Skær den på den længte retning og ikke på tværs.
- Varm op olien i en tykbundet gryde på medium/høj varme.
- Hæld hvidløg og porre i gryden og steg i et par minutter.
- Hæld i tern af knoldselleri, halvparten af gulerødderne og timian. Lad de stege i 12-14 minutter til de begynder at karamellisere.
- Hæld i resten af grøntsagerne og jackfruit. Fyld op med fond til de står 1-2 cm over grøntsagerne. Det kan være fra 1 l op til 1.5 l, afhængig af størrelserne på grøntsagerne.
- Lad det stå at simre i minimum 30 minutter til grøntsagerne er møre. Vil du have den lidt mere ”grødede” lader du den bare simre videre.
- Server med et drys purløg, rugbrød og syltede rødbeder.
Der står intet om selleri i ingredienslisten
Hej
Tak for du gjorde mig opmærksom – halve opskriften var skåret bort. Beklager!
Det er en af de retter jeg har savnet. Den smager af lykkelig barndom <3 Jeg lavede den i corona isolation, så havde ikke lige glaskål, men brugte lidt mere gulerod, selleri og kartoffel. Havde kun en dåse jackfruit. Og orkede ikke koge fond på ale, så det blev bare en dåse classic direkte i gryden efterfulgt af bullion. Men det blev maga lækkert. Tak for opskriften, det bliver nok en af de retter vi laver mange gange igen her i hytten 😀
Dejlig du kunne lide den! Tak for tilbagemelding!
Dejlig og forfriskende
Fantastisk . den blev godt modtaget!