Opskrift på beruset med flødeis på øl, mad og folk. ømf.dk

Rødgrød med fløde – den danske nationalret som ikke kan udtale og slår krøl på tungen. Retten som er sommer. I forbindelse med det er 800 års jubilæet for Dannebrog, begyndte jeg at fundere om man kunne bruge øl i rødgrøden?  Altså et giftermål mellem to nationalsymboler for at fejre det største nationalsymbol?

Øllet jeg faldt ned på var WIT fra Midtfyns Bryghus. Blandingen af hvede- og bygmalt står godt til alle bær, og resultatet blev fantastisk.

Det var en varm sommerdag da vi skulle spise den.  Derfor brugte vi en flødeis, i stedet for almindelig fløde.  Det kan næsten ikke blive bedre?

Prøv selv!

Beruset rødgrød med flødeis
Print Recipe
Danmarks bedste rødgrød!
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 5 minutter
Tilberedningstid Ventetid
10 minutter 1 time
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 5 minutter
Tilberedningstid Ventetid
10 minutter 1 time
Beruset rødgrød med flødeis
Print Recipe
Danmarks bedste rødgrød!
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 5 minutter
Tilberedningstid Ventetid
10 minutter 1 time
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 5 minutter
Tilberedningstid Ventetid
10 minutter 1 time
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Skyl og rens bærrene. kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt, og lad det hele trække en smule, inden gryden sættes over svag varme.
  3. Hæld alle bær uden hindbær i en gryde med øl og sukker. Rør og mix godt.
  4. Kog bærrene op,i 4-5 minutter. Skum af undervejs. Tag gryden af varmen, og kom forsigtigt hindbærrene i.
  5. I en kop vand rører du ud kartoffelmel. Hæld lidt efterhvert i grøden så den jævnesRør hele tiden.. Grøden skal ikke koge mere.
  6. Find fem en serveringskål/portionsskåle og hæld grøden i. og drys med en smule sukker,. Da slipper du af med skind på toppen.
  7. Lad grøden køle af, og server med iskold flødeis/softis
Del denne opskrift