”Dybstegt øl, er det muligt?” tænkte jeg da jeg så at deep fried beer havde vundet titlen årets nye ret på Texas State Fair i 2010.  Man kaster vel ikke bare øl i en friture, hvor den derefter bliver den omformet? 

Løsningen er enkel, man laver en kapsel til øllet. Hvad med en ravioli, som så indkapsler øllet?

Lad os prøve!

Da vanlig raviolidej har nemt for at sprække når man dybsteger, laver jeg en kraftigere med gær.  Det fungerer godt og de sprækker ikke.   Jeg ruller de også lidt tykkere en almindelig pastadej. Dette fungerer udmærket.

Da det er overskyet og koldt ude, bruger jeg lidt solskin som fyld.  Sunshine øl fra Midtfyns Bryghus.

Som tilbehør brugte jeg en marinarasauce, drysset med parmesan.  Udover dette havde jeg og lidt ranchdressing jeg dyppet i. 

Hvordan blev resultatet?  En dybstegt bolle med øl i?  Ikke Michelin materiale, men kan fungere godt som en snack eller forret.

Jeg drikker en sunshine til den dybstegte øl. Se hvordan øl og mad passer sammen her

Se flere nyskabende opskrifter i kogebogen Øl i Mad !

Dybstegt øl
Print Recipe
Udmærket ølsnacks!
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 15 minutter
Ventetid
15 minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 15 minutter
Ventetid
15 minutter
Dybstegt øl
Print Recipe
Udmærket ølsnacks!
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 15 minutter
Ventetid
15 minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 15 minutter
Ventetid
15 minutter
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. I en stor skål kombinerer du gær, lunkent vand og sukker Pisk ingredienserne, indtil gær og sukker er opløst.
  3. Bland 120 gram mel i skålen med gær, lunket vand og sukker. Visp ind melet, og lad blandingen hvile i 5-15 minutter til gæren begynder at skape bobler.
  4. Ælt ind smør, salt og resterende mel i skålen. Med hænderne ælter du ind smør, salt og resterende mel i blandingen i skålen. Ælt til smørret er jævnt fordelt i hele blandingen.
  5. Læg dejen på en ren arbejdsflade med lidt mel. Brug en kagerulle/rullepind til at rulle dejen ud. Den skal være ca en halv centimeter. Ikke rul den for tynd.
  6. Jeg havde en ravioliform hvor jeg lavede ravioli. Først drysset jeg lidt mel over formen, hvor jeg lagde en del af dejen i bund. Fyldte øl i, og lagde så en ny del af dejen over. Hvorefter jeg brugte rullepinden til at samle de.Man kan også lave "lommer" hvor du bruger 2 kvadratiske udskæringer af dej, "lim" de sammen på 3 sider med æg, hæld i øllet, og forsegl den 4. side med æg
  7. I friture eller gryde varmer du fritureolie op til 165 grader.
  8. Når olien er 165 grader, bruger du en hulske til at placere ravioli i gryden. Lad den stege i til de er godt gennemstegt. Pas på, de kan eksplodere, så hold lidt afstand! Du kan også lægge låg på. Du kan stege flere om gangen, men sørg for at de ikke er berøring.
  9. Placer ravioli på papirhåndklæder for at opsuge overskydende olie. Ikke stable de, la de ligge ved siden af hinanden.
  10. Lad de stegte ølravioli afkøle i 3-4 minutter før servering. Du er meget varme ud af gryden!
  11. Server med marinara sauce og revet parmesan, eller andre dipsauce efter dit ønske!
Del denne opskrift