På Bornholm har man en speciel delikatesse. Et mælkesauteret torskehoved. ”Im” betyder damp og indgår i navnet fordi hovederne bliver delvis dampet. Retten hedder fiskehoud, så man tror at man kan bruge ethvert fiskehoved. På ældre bornholmsk er ”fisk” kun lig med torsk. Så brug torsk.
Vi lavede retten på egnsret dag 3 og den blev kåret som dagens ret. Den så måske lidt underlig og skræmmende ud. Hovedet lignede dødens gab. Kæben og tungen smagte fortræffelig, og sovsen himmelsk
De havde ikke den rette størrelse hoveder, inde i Torvehallerne, men vi tog de store, og fik de delt i 2. Det fungerede godt. Retten er nem at lave. Vi brugte den store paella pande, da hovederne var store, og retten laver næsten sig selv. Det er absolut en ret som burde komme på ethvert bord igen. Den fantastiske let jævnede sovs, kan også bruges til torskekroppene, hvis du steger dem særskilt.
Imsøda Fiskehoud
Ingredienser
- 2-3 stk torskehoveder af små torsk
- Rugmel
- olie/smør
- Salt og peber
- 3 spsk Hvedemel
- 5 dl Sødmælk
Sådan gør du
- Rens torskehovedene. Har du store, del dem. Øjnene fjernes, og hovedene skylles grundigt og tørres.
- Vend de i rugmel
- Steg dem i panden til de er lysebrune og halvt gennemstegte
- Drys salg og peber over
- Hæld sødmælk over til de er dækket og drys lidt hvedemel over
- Læg låg over panden, som simrer over svag varme i 10-15 minutter
- Server med kogte kartofler og den hvide sovs
Seneste kommentarer