Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted. Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser. Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”
Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge. Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde. Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles. Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder. Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.
De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til. Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!
Må prøves når du er på Bornholm
Julebraiseret Lammebryst med Øl og Vinterkrydderier
Julebraiseret Lammebryst med Øl og Vinterkrydderier: En Dybdegående Smagsoplevelse Når kulden sætter ind og julen nærmer sig, søger mange af os mod komforten i varme, hjertevarmende måltider, der kan samle familie og venner omkring spisebordet. En særlig ret, der har...
Italiensk Orzo-gratin
Italiensk Orzo-gratin – En børnevenlig klassiker i nye klæder Når man har en lille madglad gæst, som kommer forbi en gang om ugen, gælder det om at finde på retter, der både vækker begejstring og bringer smil ved middagsbordet. For mig er det min elskede barnebarn,...
Tyrkisk Adana Kebab
En Ode til Adana Kebab: Smagsfuld, Saftig og Uimodståelig Når man taler om hjertet af det tyrkiske køkken, kan man ikke undgå at nævne Adana Kebab. Denne elskede grillret, som har rødder i den sydtyrkiske by Adana, er mere end blot en måltid—det er en kulinarisk...
Lutefisk-kroketter med juleøl og baconmayonnaise
Lutefisk-kroketter med Juleøl og Baconmayonnaise – Resteretten der Bliver til en Nyklassiker Hvem siger, at rester kun er til dagen derpå? Med lutefisk-kroketter kan du forvandle gårsdagens overskud af lutefisk og kartofler til en smagfuld ret, der balancerer mellem...
Baconmayonnaise med Øl
Baconmayonnaise med Øl – En Smagfuld Twist til Din Madlavning Forestil dig en cremet, fyldig mayonnaise med en dyb smag af bacon og et strejf af mørk øl – en uimodståelig kombination, der løfter enhver ret til nye højder. Baconmayonnaise med øl er ikke bare en dip,...
Smalahove dampet på kålrabi og rodfrugter
Smalahove – En Smag af Norsk Juletradition Når man tænker på norsk jul, er det svært at komme udenom de dybe traditioner, som har været en del af det norske køkken i generationer. En af de mest ikoniske – og måske kontroversielle – retter er smalahove, et saltet,...
Islandsk Lammesuppe – Kjötsúpa med øl
Islandsk Lammesuppe - Den Perfekte Vintervarmer Når vinterkulden sætter ind, og dagenes lys svinder, er der intet bedre end en god, varm suppe til at give varme og energi. En af de mest elskede supper fra Island er Kjötsúpa – en solid lammesuppe, som har rødder dybt...
Grillede Kyllingehjerter – Coracao de Frango
Grillede Kyllingehjerter – En Brasiliansk Delikatesse fyldt med Tradition og Smag I Brasilien er grillede kyllingehjerter, også kendt som Coracao de Frango, en dybt elsket delikatesse, der ofte er lige så værdsat som en saftig bøf. Selvom de måske virker...
Panerede Dampede Kålrabibøffer
Panerede Kålrabibøffer – En Genopdagelse af Rester Der er noget særligt tilfredsstillende ved at bruge rester til at skabe nye, lækre retter. Når vi giver vores ingredienser et nyt liv, handler det ikke kun om at undgå spild – det handler om kreativitet, smag og om at...
Pinnekjøtt Dampet på Kålrabi og Rodfrugter
Pinnekjøtt Dampet på Kålrabi og Rodfrugter – En Nyfortolkning af Tradition Julen er fyldt med smage, traditioner og minder, og for mig er der én ret, som altid skal på bordet: pinnekjøtt. Min favorit! Det er ikke en tradition, jeg er vokset op med, men noget, der blev...
Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.
Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂