Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Tandoori BBQ Sauce – eller BeerBBQ Sauce

Indisk BBQ eller BeerBBQ sauce?  I forbindelse med at vi gerne ville prøve noget indisk på grillen, har jeg lavet en Indisk kyllingerub, og så denne Tandoori Sauce. Det hele bruges til sidst i Kyllinge Lollipops (opskrift kommer).  Men den kan også bruges al kylling!...

Jackfruit Tacos

Jackfruit Tacos

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!Jackfruit har blevet min favorit til at få lidt tekstur og bid ind i retterne.  Jeg har lavet flere retter, og specielt Pulled jackfruit har blevet populær. De som har smagt den uden at vide det er jackfruit har troed de fik kød....

Barbacao Tacos, vi kalder de Beerbacao!

Barbacao Tacos, vi kalder de Beerbacao!

Det var sommerens varmeste dag. og vi skulle have gæster.  Hvad er mere passende en at vi laver dejlig velsmagende mexikansk mad?  Vi bestemmer os for den originale Barbacoa, som er regnet som den første Barbeque ret. Originalt fra Carribien, men forfinet i Mexico, ...

Huli-Huli Kylling fra Hawaii

Huli-Huli Kylling fra Hawaii

Blomsterkranse, hvide strande, høje vulkaner og eksotisk.  Det er Hawaii for os.  For min mor var drømmen at vinde i Lotto, og tage hele familien med til denne Ø-gruppen, langt ude  i Stillehavet.  Den drømmen blev desværre aldrig noget af, men jeg prøver at mane...

Dejlig ande- og svinerilette

Dejlig ande- og svinerilette

Det franske køkken.  Det er vel standarden mange strever efter!  Rilette er en af de klassiske retter på det franske landmandsbord.  Det er jo fantastisk godt.  Dejlig kød, som er langtidskogt med masser af fedt.  Lad det stå i køleskabet for at godgjøre sig i nogle...

Hvide asparges med stenbidderrogn

Hvide asparges med stenbidderrogn

Hvide asparges. Mmmmmm!  Stenbidderrogn. Mmmmmmmm   Hvad hvis man så lægger til sprødstegt formbrød en flødekrem, så bliver det vel ikke bedre?  Det er rigtig, det bliver rigtigt godt. Sæsonen for stenbidderrogn er fra sent januar til april-maj og for hvide asparges...

Kalve tartØLetter

Kalve tartØLetter

Jeg har tidligere forklart at det tog sin tid før jeg opdaget det geniale med tarteletter.  Dette sprøde skal, som ødelægges og fyldet flyder udover.  Men efterfølgende kan jeg ikke få nok.  Det er måske den danske ret, hvor øl passer bedst ind.  Jeg vil påsta at det...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This