Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Grillede Grøntsager à la Madeira

Grillede Grøntsager à la Madeira

🏝️ Smag af Madeira – direkte fra grillen Grillede grøntsager à la Madeira er en farverig hyldest til det grønne køkken på øens solrige skråninger. Her er det ikke nødvendigt med tunge saucer eller komplicerede teknikker – bare gode råvarer, varme og lidt kærlighed fra...

Cataplana med fisk og skaldyr

Cataplana med fisk og skaldyr

🐟 Cataplana med fisk og skaldyr Dejlig fiskegryde med safran fra Madeira 🥾 En belønning efter vandringens slutning Vi havde tilbagelagt dagens sidste skridt på en smuk levadavandring, benene var tunge, og vi var godt brugt – men på den helt rigtige måde. Solen...

Milho Frito – Madeiras sprøde majsguld

Milho Frito – Madeiras sprøde majsguld

🌽 Milho Frito – Madeiras sprøde majsguld Første gang vi så Milho Frito på menukortet, var det som tilbehør til den traditionelle Lingua Estufada – en portugisisk simreret med oksetunge. Ærligt talt var vi lidt skeptiske. Friteret majsgrød? Det lød lidt… mærkeligt. Men...

Bolo do Caco med øl og sød kartoffel

Bolo do Caco med øl og sød kartoffel

🥔🍞 Bolo do Caco med øl – Madeiras fladbrød i nordisk forklædning Hvis du nogensinde har sat dig på en café på Madeira og bestilt noget “helt enkelt”, har du måske fået serveret et varmt, blødt brød med smør og hvidløg, der næsten ikke var til at slippe igen. Bolo do...

Southern Citrus Smash – en Ølcocktail

Southern Citrus Smash – en Ølcocktail

Southern Citrus Smash – Den Perfekte Fordrink til en Southern Boil Når du står over for en stor gryde fyldt med saftige rejer, majskolber og krydrede kartofler i en klassisk Southern Boil, fortjener du en fordrink, der kan matche stemningen. Southern Citrus Smash er...

Brunswick Stew

Brunswick Stew

Brunswick Stew – En Amerikansk Klassiker med Øl og Rester fra Grillen Brunswick Stew er en af de retter, der bringer varme og glæde til bordet. Denne amerikanske gryderet har rødder i både Georgia og Virginia og er en sand klassiker i det sydlige USA. Selvom dens...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This