Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted. Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser. Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”
Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge. Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde. Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles. Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder. Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.
De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til. Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!
Må prøves når du er på Bornholm
Dansk-Norsk Unions Ølcocktail
Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus Norsk-Dansk Unions Ølcocktail: En Kulinarisk Bro Over Skagerrak Norge og Danmark deler en rig og kompleks historie, der strækker sig over århundreder. Fra politiske alliancer til kulturelle udvekslinger har disse to...
Habanero Salsa
Betalt partnerskab med Backyard Living og Midtfyns Bryghus. Et Spicy Caribisk Twist: Habanero Salsa med Lys Ale Habanero salsa er kendt for sin stærke smag og sin intense varme, som kan sætte ild til selv den mest hærdede chili-entusiast. Denne salsa, med dens...
Viking Cooler Ølcocktail
Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus Scandinavisk kultur har altid været forankret i en dyb kærlighed til naturen, fra Norges fjorde til Danmarks flade landskaber. Dette er en region, der værdsætter det enkle, det rene, og det autentiske. Men Skandinavien er også...
Røgede Asiatiske Lammeskanke
Betalt samarbejde med Backyard Living og Midtfyns Bryghus Når man tænker på lammeskanke, er det ofte i en klassisk europæisk kontekst, hvor de langsomt braiseres i en rig tomatsauce eller måske en urtebouillon. Men hvad sker der, når man tager denne traditionelle...
Chesapeake Bay Rub
Har du nogensinde spekuleret på, hvad der gør den velkendte Old Bay Seasoning så uundværlig i det amerikanske køkken? I dag udforsker vi den ikoniske krydderiblanding, som vi har valgt at kalde "Chesapeake Bay Rub", for at give den et personligt præg. Læs med og find...
Røgede sværdfisk frikadeller
Betalt samarbejde med Backkyard Living og Midtfyns BryhusFra Røget Sværdfisk til Sværdfiskfrikadeller - En Hyldest til Anti-Madspild Det er skønt at lave mad fra bunden, men det er også vigtigt at overveje, hvordan vi kan undgå madspild. I denne ånd vil jeg gerne dele...
Sort Fløjl – En luksuriøs Ølcocktail
Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus Sort Fløjl: En Luksuriøs Ølcocktail med en Kongelig Historie Indledning Sort Fløjl (eller Black Velvet på engelsk) er ikke bare en cocktail; det er en del af historien. Drikken blev skabt i 1861 for at markere den britiske prins...
Limoncello Mist – Limoncello Spritz med Sour Beer
Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus Limoncello Mist: Sommerens Forfriskende Overraskelse Når sommerens varme begynder at bide, og solens stråler varmer huden, er der intet mere forfriskende end en kold cocktail i hånden. Og hvis du leder efter noget nyt og...
Kinesisk Porchetta
Betalt samarbejde med Backyard Living og Midtfyns Bryghus Blogpost: En Gastronomisk Rejse med Kinesisk Porchetta Når vi tænker på porchetta, er det ofte de rullende bakker i det centrale Italien, der kommer til sind. Men for nylig blev jeg introduceret for en...
Kinesisk BeerBBQ Sauce
Betalt samarbejde med Midtfyns Bryghus - jeg har brugt en Sunshine fra Bryghuset Kinesisk Porter Hoisin BeerBBQ Sauce - En Fusion, Du Ikke Vil Glemme! Da jeg første gang blev introduceret til den traditionelle kinesiske BBQ sauce, blev jeg øjeblikkeligt forelsket. Den...
Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.
Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂