Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Irsk Guinnes Pie – En Hjertevarmende Ret,

Irsk Guinnes Pie – En Hjertevarmende Ret,

I dag vil jeg dele en opskrift, der er så hjertevarmende og velsmagende, at den måske får dig til at synge "Oh, Danny Boy" i dit køkken. Vi skal nemlig lave en Guinness Pie! Og inden du spørger: Nej, det er ikke en dessert lavet af øl. Det er faktisk en skøn og solid...

St. Patricks Day Beermosa

St. Patricks Day Beermosa

Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus St. Patrick's Day er en irsk festdag, der fejres den 17. marts hvert år til ære for St. Patrick, Irlands skytshelgen. Det er en national helligdag i Irland og en fejring af irsk kultur og arv, der også er blevet fejret i andre...

Sprød svineskank med ølsovs – Schweinhaxe

Sprød svineskank med ølsovs – Schweinhaxe

Åh, den sprøde svineskank -  findes det noget bedre? Den kødfulde godheds hellige gral! Hvorfor er det så godt, spørger du?  Nå, lad mig prøve at forklare det så dine smagsløg vil danse af glæde: For det første handler det om det sprøde ydre. Hvem elsker ikke et godt...

Sunshine Øl Poncha fra Madeira

Sunshine Øl Poncha fra Madeira

Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus Vi har været på den fantastiske ø Madeira 2 gange.  Vi kan ikke anbefale nok at tage dit på en oplevelses ferie.  Når du er der, kan du ikke undgå at møde på jeres nationaldrik - Poncha.  Enhver restaurant og bar har denne...

Smagfulde Cubanske Mojo Rejer

Smagfulde Cubanske Mojo Rejer

Betalt partnerskab med Backyard Living og Midtfyns Bryghus. Hvis du nogensinde har drømt om at tage en tur til Cuba og smage på de lokale retter, så er Mojo Rejer en absolut må prøve! Forestil dig saftige rejer marineret i en saftig og krydret mojo-sauce - det er som...

Slagter Bolcher – Flæskesvær på Rotisseri

Slagter Bolcher – Flæskesvær på Rotisseri

Flæskesvær – eller slagter bolcher er bare svinsk godt.  Min favoritsnack.  Jeg bruger det også i min BBQ Slankekur.  Der er ingen kulhydrater, så der er frit frem!  Du kan nemt lave det selv, og det bliver supergodt.  Efter jeg har fået en finmasket rotisserikurv, er...

Den Wit-tige Whisky – Weissen Sour

Den Wit-tige Whisky – Weissen Sour

Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus Whisky Sour er en klassisk cocktail.  Weissen Sour er en variation hvor man bruger hvede øl.   Jeg brugte en WIT fra Midtfyns Bryghus Dejlig frisk ølcocktail. SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER Den wit-tige med whisky - Weissen Sour...

Det 100% Ølmarinerede og Grillede Smørrebrød

Det 100% Ølmarinerede og Grillede Smørrebrød

Jeg elsker smørrebrød, jeg elsker det maksimalistiske over dette.  Dansk design er som regel minimalistisk, mens en af de største traditionelle retter er noget af det maksimalistiske som findes.  Selv de mest minimalistiske frokostrestauranter har stramme smørrebrød,...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This