Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Stegte julesild med appelsinbonanza

Stegte julesild med appelsinbonanza

Sild hører julen til.  Stegt sild har altid været min favorit, udover mine vegetarsild.  Julesild er ofte med appelsin og stjerneanis.  Restaurant Tivolihallen har en fantastisk marineret julesild med disse ingredienser, men jeg ville prøve at lave en fantastisk stegt...

Smagfulde ølsyltede rødløg

Smagfulde ølsyltede rødløg

Det er vigtig med godt tilbehør og ølsyltede løg, kan bruges på rigtigt meget. Det er vigtig at bruge en god øl, gerne en dejlig maltrig øl, gerne en lys maltrig ale. Du kan også bruge æblecidereddike for en variation i smagenNyd det!SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER...

CAIP-ØL-INHA – Caipirinha med øl

CAIP-ØL-INHA – Caipirinha med øl

Kan et lands nationaldrink beskrive dets kultur og sjælen for folket?  Caipirinha er nationaldrinken i Brazil, og er syrlig, sød og forfriskende, men også potent. En uhøjtidelig drink, den er elsketog nydt landsdækkende uanset region, baggrund eller indkomst.  Det er...

Sunshine Beergarita

Sunshine Beergarita

Margarita er verdens mest populære cocktail.  Det findes mange versioner af drinken. For at den skal kunne defineres som Margarita, skal der være tequial og citrus juice i den.  Du kan få den frozen eller bare kold. Jeg har flere ideer til kombinationer.  Når man...

100% Plantebaseret flæsk

100% Plantebaseret flæsk

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!Indeholder sponserede produkter: En af mine favorit kødretter er flæsk.  Da jeg var på besøg hos min farmor gav hun altid mig flæsk med hjem. Udover det, er det jo den danske nationalret!  Jeg elsker smagen, og elsker konsistensen. ...

Vestkyst Fjellbekk med hjemve ølcocktail

Vestkyst Fjellbekk med hjemve ølcocktail

Min far kom fra Brænneriroa på Løiten, hvor de lavede Løitens Linje, og andre akvavitter.  Da jeg var på besøg os min bedstefar, kunne jeg se traktorer med kartofler på vej til brænderiet.  Derfor skulle min første ølcocktail være med Linje akvavit. Så kom jeg til...

Kantarel- og Shiitake Toast

Kantarel- og Shiitake Toast

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!Når svampesæsonen er over os, er det fantastisk at lave et smørrebrød med friske svampe. De giver en fyldig og god smag, og har en dejlig tekstur. Du kan variere med de svampe du har ved hånden. Er det ikke i sæson, kan du jo udvande...

Dejlig og sund kålrabivaffel

Dejlig og sund kålrabivaffel

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!Kålrabi er Danmarks sundeste rodfrugt. Spørgsmålet for mange er, hvad kan man lave med den? Den meste vanlige i mit fødeland, Norge, er at bruge den til kålrabimos.  Det er et godt tilbehør til fisk og kød, eller til vegetarretter. ...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This