En grund til jeg laver kylling på dåse, er at den med garanti gør kyllingen mør og saftig.  Hver eneste gang.  Så er spørgsmålet, kan man gøre den ekstra mør?  Den seneste tid har jeg leget med at få skindet på kyllingen klistret og smagfuldt. Hvad sker om man løsner lidt på skindet og smører brystet ind med smør og krydderier?  Vil ikke dette gøre kyllingen mørere? Når man først har løsnet skindet, kan man også putte andre ting i.  Jeg lægger limeskiver for mere smag.  Min kone kan så godt lide koriander, så jeg stuffer det ind under skindet også.

I øldåsen skviset jeg også lidt lime i, så dampene havde lidt lime i sig også.

Det hele virker!  Kyllingen bliver super mør og smagfuld.  Skindet bliver fortsat sprødt.  Vi spiste ris til med en lille avokadosalat til, men du kan bruge det tilbehør du synes er bedst.

Til maden passer det med en pilsner eller IPA.  Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.

Kylling på dåse med koriander lime

Kan den blive mere saftig og mør?
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 21 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Grill
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 1 stk kylling
  • 0,33 l øl pilsner eller IPA
  • 3 stk lime skåret i skiver
  • 2 spsk Smør lad det blive varmt og blødt
  • 1-2 spsk Olivenolie

Rub

  • 3 tsk salt
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk Cayennepeber
  • 1/2 tsk spids

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser og tænd for grillen
  • Tag ud smørret så det bliver blødt
  • Rens kyllingen
  • Lav rubben
  • Tag 2 tsk med rub og mix det med smørret
  • Gnid ind kyllingen under skindet med smørblandingen. Både på brystet og ryggen
  • Gnid hakket koriander på samme måde under skindet
  • Læg også ind så mange limeskiver du kan på brystet og ryggen
  • Drys lidt olivenolie over kyllingen. Drys så rub over og gnid den ind
  • Hæld øl, lidt limesaft og resten af rubben i beholderen til kyllingstativet. Griller du på dåse? Drik det halve, lav ekstra hul i låget og drys lidt rub over. Sæt kyllingen på dåsen
  • Lad den grille i cirka 1 time og 30 minutter, til den er færdig. (Brug termometer eller stik en kniv i låret og det skal komme klar væske ud)
  • Server! Du kan bruge ris, majs eller salat til

Noter

Efter inspiration fra bloggen glitter and graze
Keyword Fjerkræ, Grill, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var