Hvordan bliver man om man drukner en kylling i solskin?  Bliver de som kyllingerne til Emil i Lønneberget, hvor de løber vaklende rundt?  Ikke helt. Vi bruger øllet Sunshine fra Midtfyns Bryghus og ikke kirsebærvin.  Dette har hurtigt blevet vores favoritburger 

Øllet bliver sammen med den store mængde krydderier tilsat den økologiske kylling fars.  De bliver saftige og utrolige smagfulde! 

Kyllingefars er ofte lidt blødere og ikke så fast som oksekød.  Det er derfor vigtigt at I bruger brødrasp til at samle den.  Jeg lægger den også i køleskabet i 30-60 minutter så den får samlet sig.  Udover dette starter jeg også grillingen et på minutter i et grøntsagsfad så den sætter sig 100% før jeg lægger de på risten. 

Her bruger jeg brioche boller, men vi har også lagt de i pitabrød, og det smager også fantastisk. 

Til kyllingen drak vi en hvedeøl.  Se hvordan øl og mad passer sammen her. 

Kyllingeburger druknet i solskin
Print Recipe
Smagfuld
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter 30-60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter 30-60 minutter
Kyllingeburger druknet i solskin
Print Recipe
Smagfuld
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter 30-60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
15 minutter 30-60 minutter
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Bland alle ingredienser ind i den hakkede kylling fars rigtigt godt.  Bland det godt sammen med hænderne og form dem til gode burgere.  Du burde få 4-5 stks.  Dæk og sæt i køleskab i 30-60 minutter. 
  3. Mens de køler laver du de karamelliserede løg. Skær løg i tynde skiver og steg på lav varme i en pande sammen med 1 spsk olie.  Steg de i ca 10 minutter til de bliver myge.  Strø lidt salt samt 1 tsk sukker over og lad det stege videre i 5 minutter til de er karamelliseret 
  4. På en varm grill steger du kyllingen. Jeg starter i et grøntsagsfad så de er 100% faste i kødet, før jeg lægger de på risten.  Steg de i 7-10 minutter, alt efter tykkelsen.  Vil du have ost på, læg den på når du vender dem. 
  5. Samle burgeren med dit favorit tilbehør og løg.  Server! 
  6. Jeg steget også skind fra 4 kyllingeoverlår så de blev sprøde og brugte det på burgeren også. Det er selvfølgelig valgfrit
Del denne opskrift