Makaroni og Ost

Makaroni og Ost er måske den ultimative amerikanske ret.  De fleste derovre har sin egen opskrift på Mac and Cheese.  Den kan bruges som tilbehør eller som hovedret.  Man kan putte mange forskellige ingredienser ind i den.  Dette er vor version av Makaroni og ost som tilbehør.  Vil du have den som hovedret, kan du lægge ind bacontern.

Macaroni og ost serveret

Vi har brugt lidt øl for at fremme smagen og har valgt en american steam beer.

Anbefalet øl til Makaroni og Ost er en Steam beer eller pilsner.  Prøv det!

Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her:

Makaroni og Ost med gratineret i øl

Den bedste Mac 'n Cheese jeg har smagt! Kan bruges som tilbehør, eller som hovedret. Da kan du bruge bacon eller kylling til
No ratings yet
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 16 min
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Amerikansk, Mad med øl
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 250 gram Makaroni Kan også bruge Penne
  • 3 spsk Smør
  • 3 spsk Hvedemel
  • 1/8 tsk Muskatnød
  • 500 dl Lys øl Lager eller lys ale
  • 350 dl Fløde
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk Peber
  • 250 gram Cheddarost
  • 250 gram Emmentalerost
  • 65 gram Panko brødrasp

Sådan gør du
 

  • Find dine ingredienser frem
  • Forvarm en ovn til 175 grader.
  • Smør en ildfast form
  • Kog op vand og kog makaroni i følge med opskriften så den bliver al dente
  • Smelt smør i en lille gryde. Pisk mel ind i det smeltede smør til det bliver en tyk vælling.
  • Tilsæt muskatnød. Pisk det in og lad det koge 1 minut
  • Hæld gradvis øl og fløde ind i vællingen. Fortsæt med at piske til den bliver godt jævnet ud. Lad det koge op. Sæt ned varmen, og lad den simre i 5 minutter. Tilsæt salt og peber
  • Tag gryden fra pladen. Rør ind 2/3 af cheddar osten og 2/3 emmentaler osten, hold på til osten er smeltet.
  • Hæld saucen over pastaen i den forberedte ildfaste formen. Rør sammen så alt er dækket. Strø resten af osten over den ildfaste form. Strø over til sidst med rasp.
  • Lad den stege i ovnen til osten bobler. Cirka i 40 minutter
  • Server!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var