Sommer, sol og sømad!  Det er en fast tradition i vores familie at have en sømads grillaften om sommeren.  Selv om sommeren har været fraværende i sommer, kom solen og varmen denne aften.  Så alt ligger til rette for en fantastisk aften.

Vores menu står på klassikere og nogle nye udfordringer. Undertegnede er glad for rejer og ville finde en rejeret med øl.  Det var flere med i opløbet, med den fra New Orleans fanget opmærksomheden.  Tankene kom den fantastiske film om Forrest Gump og hans Bubba Shrimp.  At de er spicy, er jo bare et plus.

Resultatet blev førsteklasses. Smagfulde rejer og saucen med øl var som slik.  Den kan bruges til alle retter med sømad.  Jeg sat igen til slut og bare dyppet det ferske brød i saucen.  Helt himmelsk!

Til maden passer det med en bockøl eller IPA.  Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.

New Orleans grillede rejer
Print Recipe
Fantastiske smagfulde rejer med sovs som slik
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid Ventetid
6 min 45 min
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid Ventetid
6 min 45 min
New Orleans grillede rejer
Print Recipe
Fantastiske smagfulde rejer med sovs som slik
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid Ventetid
6 min 45 min
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid Ventetid
6 min 45 min
Ingredienser
Rub
New Orleans ølsovs
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Læg træspyd (om du bruger de) i vand 1 time.
  3. Skyl rejerne under koldt rindende vand, og tør de med tørkerul. Klip rejerne langs ryggen og fjern tarmen. Jeg købte mine i Torvehallerne og var så heldig at tarmen allerede var fjernet.
  4. Lav rubben. (uden olie)
  5. Læg rejerne i en skål, og drys al rub undtaget 3 tsk over rejerne. Gnid rubben ind i rejerne, husk at få rub ind der hvor du har klippet op i ryggen. Vend godt så alle får rub. Hæld olivenolien over, og vend godt igen. Dæk og lad de hvile 40 minutter i køleskabet.
  6. Lav sovsen. Smelt smørret i en gryde på medium varme. Tilsæt hvidløg og lad det stege et par minutter (de skal ikke blive brune). Hæld i øl, fiskefond, fløde, Worcestershiresauce, lys sirup, tabasco, skiven med citron, citronsaft, paprika, salt, peber og resten af rubben. Lad den simre uden låg i 10-15 minutter.
  7. Træd rejerne på grillspyd. Grill på høj direkte varme i 2-3 minutter på hver side.
  8. Tag rejerne af spyddene og læg de i en bolle. Hæld sovsen over, og vend rejerne til de er dækket af sovs. Drys hakket persille over. Server med brød.
Recipe Notes

Inspireret af Steven Raichlen

Del denne opskrift