Hvordan kan et sådant billigt og ofte set på som dårlig stykke kød, blive så fantastisk godt? Svaret er tålmodighed og brug af gode råvarer

Vi har vanligvis en ny favorit på grillen hver sommer. Det er mange år siden vi grillet utallige Pulled Pork i løbet af sommeren. Selv om vi får andre favoritter, vender vi altid tilbage til denne klassiker. Den er fantastisk når man har gæster, da man kan lave flere samtidig. Den er fantastisk at grille på vinteren, da den klarer sig selv.

Hvordan får du den optimale pulled pork? Vær tålmodig! Grilltiden i denne opskrift er et minimum. Når jeg får gæster sætter jeg den ofte over om morgenen på 110 grader og lader den få 10-12 timer. Da bliver den om bedre endnu bedre. Vær bare tålmodig når kernetemperaturen stopper at øge, når den starter at smelte fedtet. Den øger igen efter en stund.

Lav en god sauce. Saucen du hælder over det revne kød. Den giver smag og gør kødet blødere og bedre. I saucen har jeg brugt Moonshine fra Midtfyns Bryghus.

Til slut har du godt tilbehør. En god BBQ Sauce, jeg lavede denne Spicy Barbequesauce til denne ret. En fantastisk sauce. Lave gerne en god coleslaw til også.

Til slutt drikker du en god øl til. Pale Ale er fantastisk. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Pulled ølpork

Dejlige pulled pork
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Grill
Antal 4

Ingredienser
  

  • 2 kg nakkefilet
  • hamburgerboller

Rub

  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk brunt farin
  • 1,5 tsk Chilipulver
  • 1,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk grov peber
  • 1 tsk grovt salt
  • 0,5 tsk Cayennepeber

Sauce

  • 300 ml æblecidereddike
  • 150 ml øl jeg brugte Rough Snuff fra Midtfyns Bryghus
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk tabasco
  • 1/2 tsk chiliflager
  • salt og pber

Sådan gør du
 

  • Bland sammen alle ingredienser til rubben i en lille skål. Nogle gange laver jeg dobbel portion om nakkefileten har en god størrelse
  • Gnid rubben ind i nakkefileten - i et jævnt lag.
  • Grill nakkefileten på indirekte medium varme. Den skal nå en kernetemperatur på 91-93 grader. Det vil tage 3-4 timer. Kødet skal være så mørt at det falder fra hinanden. Fjern fra grillen og lad den hvile i 20 minutter, dækket av aluminiumsfolie
  • I en gryde kombinerer du ingredienserne til saucen. Kog op, skru ned for varmen og lad den simre i 10 minutter.
  • Riv (pull) nakkfileten fra hinanden med 2 gafler.
  • Gør kædet lidt fugtig med saucen. Ikke for meget, men så alt bliver dækket og bliver fugtig og får en god smag af saucen.
  • Varm hamburgerbrødet på grillen i ca 30 sekunder
  • Byg din pulled pork med hamburgerbrød, BBQsauce og coleslaw
Keyword Grill, Madretter med øl, Svin
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var