Ruskomsnusk er en let og frisk sommerret. Når kartofler, ærter og gulerødderne er modne, bliver de hædret af fynboerne med Ruskomsnusk. Det er en blanding af suppe og grød.
Vi handlet de friske ingredienser ind i torvehallerne i København. Dejlige ferske grønsager. Det røgede flæsk vi købte der inde, er nok det bedste vi har smagt. Totalt set var dette den friskeste og bedste ret vi lavet på vor store egnsretdag. Den laver vi igen
Et kært barn har mange navne. På Sjælland kaldes den Amagergryde og i Sønderjylland kaldes det Snysk
Kan nydes sammen med en kold pilsner eller IPA. Se hvordan man og øl passer sammen her.
Ruskomsnusk fra Fyn
Ingredienser
- 250 g Kartofler Nye kartofler er bedst
- 250 g Gulerødder Igen er de nye ferske bedst
- 1 Bundt Persille
- 400 g røget flæsk
- 1 l Sødmælk
Sådan gør du
- Find frem alle ingredienser
- Skær kartoflerne, gulerødderne og ærterne (med bælgen på) skæres i passende terninger
- Grønsagerne koges i mælk indtil de er møre og kartoflerne kogt ud
- Flæsket steges. Du vælger selv om det er i terninger eller skiver,
- Drys persille over og den spises af dybe tallerkener.
Seneste kommentarer