Øl. Mad og Folk

Ruskomsnusk er en let og frisk sommerret.  Når kartofler, ærter og gulerødderne er modne, bliver de hædret af fynboerne med Ruskomsnusk.  Det er en blanding af suppe og grød.

Vi handlet de friske ingredienser ind i torvehallerne i København. Dejlige ferske grønsager. Det røgede flæsk vi købte der inde, er nok det bedste vi har smagt.  Totalt set var dette den friskeste og bedste ret vi lavet på vor store egnsretdag.  Den laver vi igen

Øl, Mad og Folk

Et kært barn har mange navne.  På Sjælland kaldes den Amagergryde og i Sønderjylland kaldes det Snysk

Kan nydes sammen med en kold pilsner eller IPA.  Se hvordan man og øl passer sammen her.

Øl. Mad og Folk

Ruskomsnusk fra Fyn

En let og dejlig sommerret fra Fyn
4.67 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 250 g Kartofler Nye kartofler er bedst
  • 250 g Gulerødder Igen er de nye ferske bedst
  • 1 Bundt Persille
  • 400 g røget flæsk
  • 1 l Sødmælk

Sådan gør du
 

  • Find frem alle ingredienser
    Øl, Mad og Folk
  • Skær kartoflerne, gulerødderne og ærterne (med bælgen på) skæres i passende terninger
    Øl. Mad og folk
  • Grønsagerne koges i mælk indtil de er møre og kartoflerne kogt ud
    Øl, Mad og Folk
  • Flæsket steges. Du vælger selv om det er i terninger eller skiver,
    Øl, Mad og Folk
  • Drys persille over og den spises af dybe tallerkener.
    Øl, Mad og Folk

Noter

Efter inspiration fra Bogen Fynske Egnsretter af Lissy Rasmussen
Keyword Egnsretter, Fyn
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var