Alle egner i Danmark har vel en lokal version af silden. Denne er fra Dragør. Den skal være specielt god i efteråret når silden er fed. Når en god last med god sild kom til byen, kom folk med poser og aviser for at købe ind. Ikke længe efter spredte det sig en duft af pandesild over byen.
Det er en frisk og anderledes ret. Man kan skifte silden med ål, så får man ja – du gættet det. Pandeål.
Vil du ha en lokal øl til silden, så anbefaler vi Amager Fælled fra Amager Bryghus
Læs mere om hvordan mad og øl passer sammen her
Pandesild fra Dragør
Den lokale silderet fra Amager
Ingredienser
- 8 stk Sild hele udbenede sild uden hoved og hale
- 6 stk Æbler Store æbler
- 4 stk Løg Samme størrelse som æblerne
- 2 bundte Timian
- 25 g Smør
- 60 ml Æddike
- 240 ml vand
Sådan gør du
- Find frem ingredienser
- De rensede sild skæres i 3 cm. lange stykker og hvert stykke vendes i mel med lidt salt i.
- Æblerne vaskes og kærnehus fjernes. Løgene pilles. Løg og æbler skæres i små terninger og blandes godt.
- Smelt ca. 25 gr. smør i en dyb pande. Anbring sildestykkerne på højkant og fordel æbler og løg mellem sildestykkerne. Sæt i en lille klat smør på toppen af hvert sildestykke og drys med rigeligt frisk timian (gem lidt til serveringen. Kom lidt vand ved (ca. 1 kop) og en smule eddike (ca. ¼ kop). Læg et tætsluttende låg over og lad retten simre i ca. 30 minutter på svag varme
- Når Pandesilden er færdig drysses resten af den friske timian Serveres direkte fra panden med groft rugbrød til.
Noter
Efter inspiration fra sildensdag.dk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer