Nu når efteråret sætter ind – kommer suppesæsonen. Når aftenerne bliver mørke, er det ikke dejligt at kunne varme sig på en suppe som er lavet på en god fond. Det bliver næsten ikke bedre.

Peanuts har altid været en af mine favoritsnacks. Jeg har altid haft et sug efter salt, og peanuts hjælper godt på det. Peanut butter var et af mine favoritter pålæg på min madpakke da jeg gik i skolen. Mye bedre en myseost som jeg som regel fik. Men kan man lave en suppe af peanuts? Ja – og bruger du lidt chili og karry i den – så får du et fantastisk resultat.

I alle supper er det fonden som er afgørende. Øl i fonden giver den en dybere smag. Har du tid så laver du den fra bunden – som den her. Har du ikke så meget tid – brug bouillon eller terning. Her brugte jeg Knorr “Fond du Chef – Vegetable”. Jeg erstattet halvparten af vandet de skriver med porter, samt jeg brugte en ekstra portion af Knorr. Så til denne suppe brugte jeg 0,5 l vand, 0,5 l porter og 3 enheder af Knorr og fonden blev god, ikke så god som hjemmelavet – men god.

Kombinationen af krydderier, samt blandingen af peanut butter, creme fraiche og kokosmælk giver en let krydret, cremet suppe. Det er en fantastisk forret – men holder også op som en hovedret.

Til suppen drak jeg en god pilsner. Se hvordan mad og øl passer sammen her.

Spicy peanutsuppe

Dejlig cremet suppe
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 50 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk Smør
  • 1 stk stor løg eller 2 små hakket
  • 1 stang stangselleri
  • 2 spsk karrypulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk Chilipulver
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 1/2 ds tomater eller 240 gram hakkede friske tomater
  • 1 l vegetar ølfond. Enten hjemmelavet - eller brug terninger med 0,5 dl vand og 0,5 øl (porter)
  • 2 tsk salt
  • 180 g cremet peanutsmør
  • 120 g Creme Fraice 38%
  • 120 ml kokosmælk
  • groft hakkede usaltede peanuts gerne ristet
  • groft hakket koriander til pynt

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredisenser
  • Smelt smørret i en stor jerngryde over medium varme. Tilsæt løg og selleri under omrøring til de dækkes af smørret. Steg i ca. 7 minutter. Rør om en gang i blandt. Grøntsagerne skal blive bløde, men ikke blive brunet.
  • Rør ind chilipulver, ingefær, karry og hvidløg og kog i 5 minutter. Rør rundt en gang i bland.
  • Tilsæt derefter tomater, ølfond (se over) og salt. Kog uden låg i 30 minutter.
  • Tilsæt peanutsmør og creme fraiche i gryden. Brug en stavmixer og kør den på lav hastighed. til den er flot pure. Tilsæt så kokosmælken og blend til alt er godt mixet sammen.
  • Suppen serveres varm. På hver portion giver du en skefuld creme fraiche, hakkede peanødder og lidt hakket koriander. Server gerne med brød
  • Dejlig cremet peanut suppe
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var