Nå om dage har de fleste familier fået vegetarianere ind som en naturlig del. De misser ofte ud på frokostbordets glæder, som tarteletter. Det er ikke så mange opskrifter på det. Her er en som min svigerdatter mente var den bedste tartelet hun nogen sunde havde smagt.

Tarteletter bliver bedre med øl. Det giver en ekstra dybde. Dette gælder specielt i vegetar tarteletter som nogle gange kan savne smagstilsættere. Jeg har lavet en “kyllinge” ølgrøntsagsfond (hvad skal men ellers kalde den) Har du ikke tid til at lave den, kan du tage en buillonterning hvor du bruger 50% vand og 50% øl, gerne en gylden eller brown ale. (Ikke IPA – da bliver det bittert)

Asparges er fantastiske i tartØLetter og jeg elsker nu perioden hvor de er friske. Det bliver en fantastisk ret.

Jeg drak en god pilsner til retten. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Hvide og grønne asparges tartØLetter

Gode velsmagende vegetariske tarteletter
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Forret, Frokostret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 7 dl øl grøntsagsfond jeg bruger grøntsagsfond a la kylling (Se over)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 bundt hvide asparges ca 400 g
  • 1 bundt grønne asparges ca 200 g
  • 250 g østershatte
  • 2 stk forårsløg
  • 1 bundt Persille
  • 1/2 bundt purløg
  • 1/2 bundt dild
  • 1 stk citron
  • 40 g Smør
  • 40 g Hvedemel tilsvarende 2 toppede spiseskeer
  • 2 dl Fløde
  • 6 dl fonden fra aspargeserne
  • 10 stk tarrteletter

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Kog op ølgrøntsagsfonden op med salt og eddike
  • De hvide asparges skylles og skrælles. Skallen smager bittert og er trevlet. Skær også den grove ende af. Skær i stykker a 2 cm.
  • Skyl også den grønne asparges. Bøj af den nederste del og skær også disse i 2 cm stykker
  • I den simrende fond blancherer du aspargesen i 2 min. Fjern de fra lagen og læg til siden. Lad fonde fortsætte at koge lidt ind, og gem den. Den er guld værd!
  • Østershattene rives i mindre stykker. Drys lidt salt på de, steg de på stærk varme til de er gyldne og vandet er kogt ud. Gør som brødrene Price og tilsæt en klat med rigelig smør. Læg dem til siden.
  • Hak urter og forårsløg meget fint og læg de sammen med østershattene og asparges.
  • Riv skallen fra citronen og tilsæt halvdelen til skålen med grøntsager og gem halvdelen til sovsen.
  • Så er det tid for sovsen. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet gradvis og rør godt ud. Bland 2 dl fløde og 3 dl fond fra aspargeserne i en kande. Pisk det gradvis ind i melet og vær nøje med at piske alle klumper ud. Tilsæt så meget ekstra fond til du opnår den ønskede konsistens.
  • Tilsæt citronskal og lad det simre i 5-10 minutter. Tilsæt asparges og urter. Smag til med salt peber og citronsaft.
  • Varm tarteletter efter beskrivelsen. Hæld sovsen med asparges i skallerne og pynt med nogle urter.
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var