I det første eksperiment med en fiske tartØLet bruger vi laks, en af de mest udsøgt fisk. Vi bager laksen i ovnen i pale ale, honning og lidt citron. Det giver laksen en frisk smag.
Vi sauterer blandede svampe i saucen. Saucen leves uden den traditionelle smørbolle, men vi bruger flødeost i stedet. Det fungerer udmærket, og er en lidt nemmere måde at lave sauce på.
TartØLetten blev meget god og er med i opløbet i det store påske TartØLet valg vi har i familien. Det skal være en med fisk/skaldyr
Følg med, det kommer også opskrift på TartØLetter med IPA marinerede rødspættefileter og rejer, samt TartØLetter med jomfruhummerhaler i weissbier.
Til laksetartØLetten drikker vi en pale ale. Du kan se hvordan øl og mad passer sammen her
TartØLetter med laks og svampe
Ingredienser
- 1 stk lakseside ca 400-500 gram
- 1 stk citron skal og saft
- 0,5 l Ale Jeg brugte Jacobsen Påske Ale
- dild
- 1 spsk honning
- 300 g blandede svampe i mindre stykker
- 2 dl fiskefond
- 150 g flødeost neutral
- 3 stk forårsløg
- 1-2 spsk Persille fint hakket
- 1 spsk Basmatiris
- 3-4 kviste Timian hakket
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Tænd ovnen til 200 g
- Læg laksefileten med skindsiden nedad i en ildfast form. Stik i den med en gaffel så ingredienserne kan trække ind.
- Kom salt og peber på. Riv citronskal og pres citronsaft udover. Hæld på øl og honning
- Lad den stå i ovnen i 10-12 minutter til den er pink indeni. Tag den ud og lad den køle ned. Spar på kogelagen!
- Varm smør på en pande, og sauter forårsløg, svampe og timian.
- Tilset kogelage fra laksen, og lad det dampe lidt ind.
- Tilsæt flødeost og rør til en ensarter konsistens. Smag til med salt og peber
- Pluk fisken i mindre stykker, og lad den varmes op igennem saucen.
- I de lunede tartelleter andretter du saucen, og drys med persille
Seneste kommentarer