Vi fortsætter med at eksperimentere med fisk og skaldyr tartØLetter med rødspættefilet.  Hvad med at marinere fileterne IPA og citrus, så de får lidt smag?  Rødspætter er også gode sammen med rejer, så hvorfor bruge de også? Da jeg samtidig havde jomfruhummerhaler liggende til en anden opskrift, tog vi nogle af de også til pynt.

Marinade giver rødspætten frisk, frugtig citrussmag som går godt sammen med rejerne.  Når det gælder marinering af rødspætter, er det mange som siger 20 minutter er nok. Jeg synes de bliver mere smagfulde ved længer marinering og marinerer minimum 1 time.

I stedet for vand til at brugte jeg marinaden til at koge op og dampe rødspættefileterne.

Udover ventetiden på marinaden, er det en hurtig og nem tartØLet at sætte sammen.

Dette er en del i denne påskes store tatØLetvalg.  Hvilken tartØLet med fisk/skaldyr skal vi have til den traditionelle påskefrokost?

Udover denne, har vi tartØLetter med laks og blandede svampe i pale ale, og tartØLetter med jomfruhummerhaler i weissbier

Den nydes med en god velsmagende IPA.  Du kan se hvordan øl og mad passer sammen her.

TartØLetter med IPA marineret fisk og rejer

No ratings yet
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 26 min
Ret Forret, Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk, Påske
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 spsk Olivenolie
  • 1 stk lime saften fra den
  • 1 stk appelsin saften fra den
  • 2 dl IPA øl jeg brugte Bombay fra Nørrebro Bryghus
  • 350 g rødspættefileter
  • 10-12 stk hummerhaler pillede til pynt (valgfrit)
  • 200 g rejer pillede
  • 1 spsk Smør
  • 1/2 dåse hvide asparges behold noget af lagen
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 5 stk Peberkorn
  • dild til pynt
  • 10 stk tarteletter

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • I en skål laver de en marinade af IPA, olie, saften fra en lime og en appelsin, sukker salt og peber. Læg rødspætterne i skålen eller hæld alt i en pose og mariner dem i ca 1 time.
  • Læg fileterne i en gryde med ca 1/2 cm væde i bunden af gryden. Jeg brugte marinaden, blandet med lidt vand. Drys lidt salt og 5 hele peberkorn i gryden. Kog op under låg, og damp til fisken er mør. Det går hurtigt, ca 2-3 minutter
  • Sigt væden fra fisken og gem den. Pluk fisken i mindre bidder
  • Smelt smør i en mellemstor gryde. Pas på med varmen, da den skal smelte , ikke brune. Tilsæt mel og rør kraftig med piskeriset, så det smeltede smør opsuger melet.
  • Tilsæt væden fra rødspætterne lidt af gangen. Pisk grundig så saucen bliver jævn.
  • Tilsæt også lidt af væden fra de hvide asparges. Sovsen skal være rigtig tyk da den bliver tyndere når skaldyr og asparges tilsættes.
  • Tilsæt rejer og hummerhaler og varm så det småkoger. (gem nogle få til pynt) Tilsæt så de hvide asparges og rødspætter. Varm igennem og rør forsigtigt så ikke fisken går i stykker
  • Fyld de opvarmede tarteletter med sovs med skaldyr og fisk. Pynt med hummerhaler, rejser og dild.
  • Nyd dem!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var