Fantastisk måltid, hvor jeg tog mig selv i at flere gange bare sige et ubevidst mmmm efter en bid som så efterfølges af at mundvigene trækkes op i et smil. Hvor tit sker det?

Øl, Mad og Folk

Nyheden gik at Tivolihallen skulle restaureres.  Hvad?  Denne utrolig hyggelige og autentiske kælderbeværtning med så meget sjæl i væggene?  Vil de ”opgradere” til ny, moderne og såkaldt hip stil, eller har de beholdt sin charme?  Det er både med gru og forventning, vi går ned trappen efter 6 ugers renovering.

Det åbner sig en frokosthimmel. Indehaver Helle hilser dig velkommen på sin sædvanlige varme facon. Restaureringen er smagfuld. Sjælen er ikke pudset væk, din sidder fortsat i væggene.  Der er nyt gulv, nye toiletter, større kongestue, men fortsat de samme patinerede stole og bænke.  De udsøgte skillevægge i træ og glas er tilbage, det hele rammet ind af burgunderrøde vindueskarme og bar, hvor et nyt flot færdigpatineret fadølsanlæg er på plads.  Den er ikke overfyldt med borde og stole, det er godt når man har en mave som min.  Her stanger den ikke ind i ryggen på de andre gæster når jeg går forbi.

Vi sætter os tilfredse og kaster os over spisesedlen og tavlen. Fruen starter med friskpillede fjordrejer og jeg tager en pandestegt rødspættefilet med grønlandske rejer og mayonnaise. Det giver det første mmm moment, når man tager sig selv i at sige mmmm som efterfølges af at mundvigene trækkes op i et smil.

Fjordrejerne er så gode og søde som fjordrejer kan blive, og rødspætten smelter på tungen. Uden tvivl en af de bedste jeg har smagt.  Både rejer og rødspætten for selvfølgelig en lille snaps at svømme i.

Hustruen får en roastbeef med remoulade og ristede løg og jeg tager ribbensteg med rødkål og agurkesalat.  mmmmm. ”Roastbeefen er en sikker vinder” udbryder min hustru, og ribbenstegen er saftig med knasende sprød svær. Her er det ingen unødvendig pynt med appelsiner og tomater, bare tilbehør du kan spise.  Ikke bare det, det hele er lavet fra bunden af med gode råvarer.

Selv om det er gode og store portioner, er det hele så godt at vi må ha mere. Selv om det måske er helligbrøde, går vi tilbage til tavlen og sømad.  Vi hoppet over stenbiderrognen, men spørger om vi ikke kan få en til deling, og afslutte med en snitte gammelost, også til deling. mmmmm. Rognen er selvfølgelig god, gammelosten er ikke så stærk, men har den helt rigtige smag.  Fantastisk måltid, hvor jeg tog mig selv i at flere gange bare sige et ubevidst mmmm efter en bid.  Hvor tit sker det?

Øludvalget er også fået en renovation. De har fået ind nye øl på fad fra FUR, og flere er på vej. De har fortsat Carlsberg på fad, men det er mest for nordmænd og svenskere som Helle siger. Men med det udvidede ølsortiment har man større chance for at parre øl og mad perfekt.

Servicen er personlig, hurtig og smilende.  Den glade himmelhund Puffi gør bare oplevelsen større.

Om sommeren trækker man ud i den smukke gård når solen skinner.

Tivolihallen er uden tvivl en af de 3 bedste frokostrestauranter i København og vi giver glædelig 6 rigtigt glade mmmmmm ømf’er

6-oemf

  • Hjemmelavet mad 100% 100%
  • Præsentation af mad 100% 100%

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 100% 100%
  • Portionsstørrelse 95% 95%
  • Personale og service 100% 100%

%

Velsmagende

Se vores guide til flere af Københavns frokostrestauranter her