Hvid BBQ Sauce?  BBQ Sauce som ikke er sød? Det kan man vel ikke? Skal ikke BBQ sauce være rød, sød og ketchupbaseret?  Nej faktisk ikke, BBQ sauce kommer i alle farver, smager og varianter.

Denne sauce blev lavet af Big Bob Gibson på hans kendte restaurant i Alabama i 1925.  Han lavede en mayonnaise baseret, syrlig, let krydret og fyldig BBQ sauce til sine røgede kyllinger.  Han delte kyllingen i 2 og dybbet hele skroget ned i saucen.  Den har spredt sig og specielt i Alabama har alle BBQ restauranter en variation af saucen.  Hvis du ikke vil dyppe hele din kylling i saucen, kan du selvfølgelig hælde den over, næsten som en dressing.

Saucen bliver mest brugt til den røgede kylling, men den passer også til anden røget kød, eller grøntsager.

Jeg bruger den også istedet for ren mayonnaise i flere opskrifter, som min røgede hønsesalat.

Jeg var lidt skeptisk i første omgang, da jeg ikke er så glad i peberrod og var lidt skeptisk til eddike også.  Jeg blev positivt overrasket, og man sidder med en dejlig smag i munden efterfølgende.

Prøv den hvide sauce!

Alabama White Sauce med Hvedeøl

Dejlig hvid eddikebaseret BBQ sauce
5 fra 8 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Grill

Ingredienser
  

  • 500 g mayonnaise
  • 100 ml hvedeøl
  • 200 ml eddike
  • 100 ml æblecidereddike
  • 2 tsk peberrod finhakket
  • 2 tsk sort peber
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk sennepspulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepulver

Sådan gør du
 

  • I en skål blander du alle ingredienser. Pisk indtil det er glat og godt blandet.
  • Hæld den på et glas. Kan bruges umiddelbart, eller lad den trække i køleskabet i 24 timer. Da smelter smagene sammen.. Holder sig 2 uger i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var