Ananas vulkan med Citron og IPA is? Høres det ikke lækkert ud, specielt når ananassen er grillet og flamberet og du kan lave isen uden at den skal igennem en ismaskine? Det er bare fantastisk!
Det er mange som har et ambivalent forhold til den gule frugt. Men køber du den fersk, så er den dejlig sød. Når du griller og karamelliserer den på høj varme, får du en dejlig sprød ytre, med en dejlig smagfuld indre. Du laver vulkanen ved at flambere rom, det er flot og giver en god smag, specielt når du bruger den flamberede rom over desserten.
Min interesse for is, har blevet rigtig stor, efter jeg har lært at man ikke behøver en ismaskine. Det er genialt at bruge kondenseret mælk. Du får gode desserter, få ingredienser og nemt og lave. Bliver det som en flødeis? Nej, men igen, den bliver meget god. Jeg brugte en Hazy Ipa, og i denne is egner det sig med en dejlig frugtig øl.
Desserten samles godt med isen med den overskydne rom.
Velbekomme!
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Ananas vulkan med Citron og IPA is
Equipment
- Napoleon rotisseri
Ingredienser
Ananas
- 300 g rørsukker
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt allehånde
- 1/2 tsk stødt nellike
- 1 knsps stødt muskat
- 1 stk ananas
- 70 g sirup lys eller mørk
- rum
Citron og IPA is
- 5 dl piskefløde
- 1 ds sweetened condensed milk (ca 400 g)
- 60 ml citronsaft
- 1 spsk citonskal
- 4 spsk Hazy IPA
- 200 g sukker
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
- Lav din is dagen før
- Gør din grill klar for rotisseri. Gør din grill så den kommer op over 300 grader. Jeg tændte både bagbrænder og de under.
- Lav dit krydrede sukker. Bland sukker, kanel, allehånde og nelliker i et fladt fad, stor nok til ananas, Bland med fingre eller en gaffel eller lignende
- Skræl din ananas. Fjern "øjnene" med at kutte V-er diagonalt på siden af din ananas. Skær ud kernen. Jeg gjorde det med en skarp filetkniv, men du kan også bruge en ananas skærer, om du har en sådan en.
- Med en pensel, pensler du hele din ananas med sirup. Derefter ruller du den på alle sider, også enderne, i det krydrede sukker. Sæt den på dit rotisseri. Spydet passer gennem der kernen var, og du fæster den med rotisserigaflerne. Fæst spydet til motoren og start det.
- Den skal gå rundt på rotisseri til den har blevet brun og karamelliseret. Det tager 8-12 minutter. Den skal være godt stegt på udsiden, mens den er helt fugtig og mør i midten.
- Fjern forsigtig din ananas fra rotisserispydet. La den stå oprejst på en ildfast form eller stegeplade. Hæld din rom der hvor kernen har været, og tænd med lighter med lang hals. Så har du en vulkan. Det kan være smart at varme din rom lidt op først, da det gør det nemmere at tænde.
Citron og IPA is
- I skålen til din mixer hælder du fløden. Med et piskeris, lar du den gå på medium fart, til den begynder at tykne. Det tager 7-8 minutter.
- I en mindre skål, blander du citronsaft, citronskal, øl, sukker og salt. Rør til sukkeret er fuldt opløst
- Når mixeren går, hælder du sagte din citronblanding i fløden. Bland det godt sammen
- Hæld den kondenserede mælk i til den er godt blandet ind
- Hæld ismassen i beholder som kan fryses. Lad den stå i fryseren minimum 6 timer før du serverer.
Servering
- Når den har brændt af, del din anananas i 4-6 skiver. Server med din Citron og IPA is og med en ske, kan du hælde den resterende rom over retten.
- Velbekomme!