Det var sommerens varmeste dag. og vi skulle have gæster. Hvad er mere passende en at vi laver dejlig velsmagende mexikansk mad? Vi bestemmer os for den originale Barbacoa, som er regnet som den første Barbeque ret. Originalt fra Carribien, men forfinet i Mexico, videre laver vi vegetar tacos, røget kyllinge nachos og fisketacos.
Da jeg bor i stuen i en etageejendom kan jeg ikke have en pillegrill, men jeg har fået låne en “Traeger Ranger” og stjæler mig til at bruge den på stuealtanen. Der skal oskekødet få lov til at passe sige selv de timer det tager til de bliver færdige, sammen med de andre retter i mit udekøkken.
Jeg elsker at lave simreretter, og gøre det i en røgeovn, giver bare det sidste ekstra pift retten behøver. Jeg har også brugt tid på at lave den bedste marinade som kødet skal braisere i. Jeg brugte en øl af belgisk type med lidt kick i også. Chil Tripel fa Midtfyns Bryghus er god, og passer godt i det mexikanske. Når du simrer og ryger i en rygeovn, skal du have tålmodighed. Ikke stol på hvilken tid som står i opskriften, det er bare et pejlemærke. Kød er forskelligt, og størrelsen varierer. Brug dit termometer, og tag det først af når det siger det er færdig.
I dine Tacos bruger du det tilbehør du bedst kan lide. Jeg brugte en Pica de Gallo med IPA(Salsa), Mangosalsa og Guacomole serveret på majstortillas.
Dejlig med en forfriskende IPA, eller en af de mexicanske øl på markedet
Prøv den! Velbekomme!
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Barbacoa Tacos
Equipment
- Traeger Ranger
Ingredienser
- 1,5 kg oksebov eller tykkam
- 1 stk jalapeno skåret i tern
- 1 stk rød chilipeber
- 1/2 stk rødløg i tern
- 3 fed hvidløg i tynde skiver eller presset
Marinade
- 100 ml æblecidereddike
- 3 spsk limejuice
- 200 ml kyllynge ølfond Med en belgisk trippel
- 1 spsk stødt spidskommen
- 2 tsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 stk laurbærblade
Tacos
- 25 stk tortilla varmet
- 1/2 stk løg
- 2 spsk koriander hakket
- 1 salsa
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Lav din ølfond. Erstat 50% af vandet med øl.
- Svits løg, jalapeño og hvidløg i en støbejernsgryde. Sæt til side.
- Lav marinade ved at kombinere æblecidereddike, limesaft, ølfond, spidskommen, oregano, sort peber, og salt en blender. Tilsæt stegt løg, jalapeño og hvidløg. Blend indtil glat.
- Del oksestegen i 6-8 stykker, krydr og svits stykker i støbejernsgryde i 1-2 minutter på hver side
- Læg kødet i foliepande eller ildfast form og hæld marinade i. Tilføj laurbærblade.
- Placer på grill/smoker ved 135 grader ved indirekte varme i 4-5 timer, vend kødstykkerne halvvejs gennem stegetiden.
- De er færdige når oksekød har en 92-93 grader indre temperatur (brug instant termometer) eller når kødet kan rives med en gaffel.
- Riv oksekød og lad kødet hvile i marinaden før servering.
- Server på opvarmede majstortillas top med hakket løg, koriander og salsa