Blomsterkranse, hvide strande, høje vulkaner og eksotisk.  Det er Hawaii for os.  For min mor var drømmen at vinde i Lotto, og tage hele familien med til denne Ø-gruppen, langt ude  i Stillehavet.  Den drømmen blev desværre aldrig noget af, men jeg prøver at mane noget af drømmen frem ved at lave en ægte Hawaii kylling – nemlig Huli-Huli kyllingen.  Eller Vend-Vend kyllingen.

Historien tager os tilbage til 1955 når Ernest Morgado skulle lave kyllinger til en del landmænd.  Han lavede en version af den Japanske Teryaki saucen, som han bastet kyllingerne med.  Det blev en instant hit.  Nu kan du finde den overalt på Hawaii – specielt på Oahu.  Der kan du stoppe i vejkanten mange steder for at få den.

Ernest kunne ikke kalde det en Teryaki sauce, det var ikke så uvanlig.  Han lavede store batch hvor han skulle vende alle samtidig på en rist.  Huli sagde han, og hjælper svarede Huli.  Så vendte de kyllingen, og Huli-Huli kyllingen var født.  Den gode Ernest viderudviklet saucen, og i 1986 begyndte han at sælge den på flasker. Han prøvede at trademarke navnet Huli-Huli, men det var allerede et dagligdags begræb, så det gikk ikke.  Men han fik sat sig på historien den godeste Ernest!

Ernesto brugte hele kyllinger – men jeg købte en blanding af lår og bryst.  Du kan også tage en hel kylling og dele den op.  Det er helt op til dig!  Men køb god kylling!

I saucen bruger jeg en pilsner, som runder af saucen.  Den nye pilsner fra Midtfyns Bryghus er god, og passer til den.  Jeg bruger også Traeger sin “Trager Oue” i marinaden.  Men alle ketchupbaserede saucer virker.  Det er vigtig at du koger marinaden før du bruger den som glaze.  Den skal blive pasteuriseret, så den er sikker at bruge som bastesauce.  Kog den godt ind når du skal bruge den som en glaze.

Jeg lavede Hawaii stegte ris – og du gættet rigtigt.  De var med ananas.  Men det er en dejlig ret, som passer godt til kyllingen.  Vi lavede også en dejlig salat med ananas, og lidt stegte kartofler.

Det bliver ikke sidste gang vi prøver denne!  Den bragte Hawaii-stemningen hjem!

Prøv den! Velbekomme!

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Huli Huli Kylling

Den populære kylling fra Hawaii
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 45 min
3 t
Samlet tid 4 t 5 min
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk hel kylling eller variation av lår og bryst - ca 1,5 kg

Huli Huli Sauce

  • 4 fed hvidløg
  • 250 ml ananas juice
  • 250 ml kyllingefond med øl
  • 60 ml sojasauce
  • 60 ml BBQ Sauce eller ketchup
  • 60 ml risvinseddike
  • 55 g brunt farin
  • 20 g revet ingefær (skræl først)
  • 1 tsk ristet sesamolie
  • 2 tsk Sriracha sauce

Stegte Hawaii Ris

  • 2 tsk olie
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1/2 stk løg finhakket
  • 1/2 stk rød peber i tern
  • 80 g peas
  • 600 g jasminris
  • 220 g ananasbidder
  • 60 g forårsløg (ca 4 mellemstore)

Sauce til Ris

  • 1 spsk østersauce
  • 1/2 spsk fiskesauce
  • 1/2 tsk sukker

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser!

Huli Marinade

  • Du kan lave ølfond ved at erstatte 50% af vandet med øl. Pilsner i dette tilfælde.
    Hak, eller pres hvidløget, og kom det derefter sammen med de resterende ingredienser i en gryde.
    Lad det simre på middel til lave varme i 10 minutter. Køl så af.
    Den kan stå i køleskabet i flere uger.

Lave huli huli kylling

  • Del kylling mindre bidder hvis du har købt en hel kylling
  • Tag den afkølede marinade i en stor skål eller i zip-lock fryseposer. Læg kyllingestykkerne i skålen/posen.
  • Lad de marinere 3-24 timer.
  • Tænd for grillen den skal være på ca 160 grader.
  • Hæld marinaden i en lille gryde og kog op, så du pasteuriserer den, så du kan bruge den til at baste kyllingen med. Den skal koge så den reducerer ned til cirka en fjerdedel
  • Grill kyllingebidderne med låget nede, og helst på indirekte varme. Vend de ofte, så ikke sukkersaucen brænder på. Hver gang du vender, pensler du med mere sauce. Når du har grillet den til til en interntemperatur på 65 g, ca 30 minutter. Hæld ud resterende sauce.
  • Skru op for varmen og grill bidderne på direkte varme så skindet bliver sprødt. Interntemperaturen skal op på 70-72 grader.
  • Server med stegte ris, evt kartofler og salat

Stegte Hawaii Ris

  • Kog risen - gerne en dag før
  • I en Wok varmer du olien over høj varme
  • Tilsæt hvidløg og løg, steg i 1 minut.
  • Tilsæt paprika, steg i 1 minut.
  • Tilsæt ærter, rør i 30 sekunder.
  • Tilsæt ris og sauce.Steg, under konstant omrøring, i 2 minutter, eller indtil riskornene går fra at være våde af sauce til en slags karamelliserede.
  • Tilsæt ananas, rør i kun 30 sekunder for at varme ide igennem.
  • Rør ind forårsløg og server!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER