Øllene er yderst velsmagende og velbalancerede.  Det skal de også være om de skal gå til maden..  Al mad er hjemmelavet, og smagte udsøgt.  Størrelsen var som et godt smørrebrød på frokostrestauranter inde i byen, og i samme prisleje. Hvad med at lave forslag til ølparring til de forskjellige retter?

Øl, Mad og Folk

Det var årets koldeste aften. Vinden pisket koldt mod ansigtet, når man kommer ud af bådbussen på Refshaleøen.  Vi trodser vejret og bevæger os mod det nye bryggeri og restaurant Broaden & Build, som åbnet denne dag. Det er relativt øde ude på øen denne dag, men udenfor en gammel industribygning brænder et lille bål som varmer op i vinterkulden.

Jeg går indenfor med store forventninger.  Bryggeriet er åbnet af de som står bag den anerkendte Amass restaurant som ligger ret ovenfor. Til øllet er også Søren fra Dry & Bitter på det kreative hold, så det burde blive godt.  Indenfor holder man fast i det industrielle.  Sidste år tog vi en tur til nordøst London og besøgte bryggerierne Howling Hops, Crate og Beavertown, og de har den samme industrielle følelse.

Lokalet er ikke så stort.  Baren fylder godt når du kommer ind, og den fortsætter rundt hjørnet.  Over baren kan du se tanke fra bryggeriet.  Det er 20+ haner til øl.  Det var ikke øl på alle haner denne aften, men det burde være noget for enhver smag.  Øllene er yderst velsmagende og velbalancerede.  Det skal de også være om de skal gå til maden.

Man bestiller også maden i baren.  En varieret menu, lavet med de samme principper som Amass.  Da kan man jo frygte at det er rigtigt dyrt, eller at man får portioner man skal bruge mikroskop for at se på tallerken. Jeg valgte en Gåserillette (med fare for hagl!), pickles og flatbrød.  Alt hjemmelavet, og smagte udsøgt.  Størrelsen var som et godt smørrebrød på frokostrestauranter inde i byen, og i samme prisleje. Hvad med at lave forslag til ølparring til de forskjellige retter?

Hele væggen ind til køkkenet er åbent, og man kan se alt som sker der.  Man henter også maden der.  Man kan spise i baren, eller så er det flere ”picnic” borde i lokalet.  Passer godt til den industrielle stil.  Man kan også se hele bryggeriet fra der man sidder. Et stort maleri, af det jeg tror er en hval dækker endevæggen.  (Måske de skulle få lidt hvalcarpaccio på menuen?

Det er en god service af betjeningen og en god stemning.  Det kommer loungemusik ud af højtalerne.

Jeg synes B&B som de også kalder sig vil være en kærkommen tilføjelse på den københavnske øl og madscene. Det må ha været nogle store investeringer i dette, og lad os håbe det kommer til at løbe rundt!  At det ligger så tæt på Reffen street food hjælper nok.  De har åbent fra torsdag-lørdag frem til April, da de får åbent hver dag.

Det bliver en stærk 5 ømf’er fra os.  Jeg kommer tilbage når det er mere normal servering, og har de øl på alle haner, så er det måske på plads med 6 ømf’er

  • Hjemmelavet mad 100% 100%
  • Præsentation af mad 100% 100%

%

Øludvalg

%

ØLvariation

  • Hyggestemning 90% 90%
  • Portionsstørrelse 80% 80%
  • Personale og service 100% 100%

%

Velsmagende

Se vores guide ølbarer her