Efteråret er en dejlig tid for tartØletter. Det bliver koldere ude, rodfrugtene ermodne. Fyldet til tartØLetter er ofte simremad, som passer i efteråret.
I denne opskrift kan du bruge lidt rodfrugter du har for hånden. Det kan ogsåvære sellerirod, knoldselleri, sødkartofler eller andet du har i grøntsagsskuffen.
Porter ølfonden kan du lave fra bunden af, men det nemme er at tage 50% porter og 50% vand og 1 bæger med grøntsagsfond. Kog op og rør sammen!
Til retten drak jeg en brun beligisk ale. Se hvordan mad og øl passer sammen her.
Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
TartØLetter med rodfrugter
Ingredienser
Fyld
- 2 spsk olie
- 3 stk store gulerødder i små tern
- 0,5 stk kålrabi evt 3 stk pastinak, alle i små tern
- 1 stk stor løg hakket
- 1 blad laurbær
- 1/2 stk butternut squash I små tern
Sovs
- 40 g smør
- 4 spsk hvedemel 4 spsk = 40 gtam
- 2,5 dl fløde
- 3,5 dl ølfond 50% grøntsagsfond/øl
- salt og peber
Servering
- tarteletter
Sådan gør du
Fyld
- Varm olien i en stor gryde over medium/høj varme.
- Tilsæt gulerod, kålrabi, butternut squash, løg og laurbærblade. Lad de stege i 4-5 minutter. Reducer varmen til medium/lav.
- Læg låg på og lade de stege videre til det er næste møre. 15.20 minutter. Rør rundt ofte, så de ikke brænder sig fast.
- Fjern rodfrugtene fra gryden, så du kan lave sauce. Eller lav saucen i en ny gryde
Sovs
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet gradvis og rør godt ud. Bland fløde og 3 ølfond i en kande. Pisk det gradvis ind i melet og vær nøje med at piske alle klumper ud. Tilsæt så ekstra fond hvis den er for tyk
- Tilsæt rodfrugterne og lad det hele simre til rodfrugterne er helt møre.
Server
- Varm tarteletter, og fyld de op, pynt med grønt!
Seneste kommentarer