Eddie the Eagle behøver vinge. Store, sprængte hotwings.  Vi bruger den russiske imperialske stout til at gøre de smagfulde og får Eddie til at flyve længer.

Hvem er Eddie the Eagle?  Vel der er mindst 2.  Den britiske bakkehopper, som chokerede den konservative skiverdenen med at være ubeskrivelig ringe, men utrolig modig i sine skihop. Han hoppet med sine stor tykke signaturbriller for langsynethed.  Han blev en sådan helte, at det til og med er lavet en Hollywoodmanden.

Selv om den britiske bakkehopper fortjener hotwings, er det ikke denne Eddie the Eagle vi giver vinge.  Nej, vi tænker på den Amerikanske Ørn som står i spidsen for Midtfyns Bryghus – Eddie “the Eagle” Sweda.  Hotwings er en ærkeamerikansk BBQ-ret, og passer godt til Eddie.

Disse hotwings er nogle af de hurtigste du kan lave.  De behøver ikke marinere i timesvis. De ligger en halvtime-time i øllage, så steger du de bare.

Jeg er ikke så glad i blue cheese dressing, så jeg lavede en stout ranchdressing i stedet.

Du kan drikke en bred vifte af øl til.  Alt fra Pilsner, Bock, Pale Ales og IPA.  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

 

Se flere opskrifter med kyllinger i kogebogen Øl i Mad

Eddie the Eagle's Wings

Utrolig smagfulde hotwing
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Forret, Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kyllingevinger
  • 1 spsk brunt farin
  • 1 spsk salt
  • 0,5 l Imperial Stout andre stouts går nok også
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • 55 g Smør
  • 50 ml hot sauce Sriricha eller anden
  • 2-3 fed hvidløg

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • I en stor skål visper du brunt farin, salt og øl.
  • Tilsæt kyllingevingerne og rør de ind i blandingen, så alle vinger får øllage. Lad de sprænge i køleskabet i 30 minutter
  • Mix hvidløgspulver, paprika og løgpulver til en rub. Hæld den i en ziplock pose. Fjærn kyllingvingerne fra øllagen, og tør med køkkenrulle. Læg de i posen og ryst så rubben bliver jævnt fordelt.
  • Læg de på en rist med --- under og sæt i køleskabet en time for at tørre ud.
  • Sæt ovnen på 220 grader. Steg vingerne i 20 minutter midt i ovnen. Vend de, og steg i yderligere 20-30 minutter til de er gennemstegte og skindet er blevet gyldenbrunt.
  • Når kyllingen steger, smelter du smørret i en lille gryde sammen med hvidløg. Hæld dette sammen med hotsauce i en skål stor nok til både sauce og kyllingevinger.
  • Fjern kyllingevingerne fra ovnen og over i skålen. Vend godt så alle får sauce over sig. Server med ranch dressing, gulerødder og stangselleri
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var