Betalt partnerskab med Backyard Living og Midtfyns Bryghus.

Hvis du elsker at lave mad så meget som jeg gør, vil du sikkert også elske at lege med forskellige madkulturer og fusionere dem sammen for at skabe noget virkelig unikt og lækkert. For nylig har jeg eksperimenteret med at bringe nogle japanske smag til vores danske køkken. Jeg vil dele min seneste oplevelse med at lave grillet rødspætte på en ny og spændende måde – på japansk vis.

Rødspætte er en af de fisk, vi virkelig elsker her i Danmark. Den er en lækker, fladfisk med en blød, men fast tekstur og en dejlig mild smag, der kan tage godt imod en bred vifte af smagsgivere. Det er her, det japanske køkken kommer ind i billedet.

Det japanske køkken er kendt for sine enkle, men dybt smagfulde retter. De har en fantastisk evne til at bringe det bedste ud af hver enkelt ingrediens og formår at skabe harmoni mellem forskellige smage og teksturer. En af mine favoritter er teriyaki-saucen – en sød, glaseret sauce, der er kendt og elsket over hele verden.

Teriyaki sauce er fantastisk til at tilføje dybde og glans til forskellige retter, og den gør underværker for rødspætte. I kombination med fisken skabes en fantastisk blanding af den mildt søde og salte sauce med rødspættens bløde, lækre kød. Og lad os ikke glemme det lille drys af friskt hakket forårsløg og sesamfrø, der tilføjer lidt ekstra tekstur og friskhed til retten.

Denne fusion ret er ikke kun en fornøjelse for smagsløgene, men også en fryd for øjet. Den glansede, gyldne fisk på tallerkenen, pyntet med grønne forårsløg og et drys af hvide og sorte sesamfrø, er en sand visuel fest.

Så næste gang du har lyst til at prøve noget nyt i køkkenet, hvorfor så ikke blande det bedste fra to verdener? Tag den elskede danske rødspætte og giv den en smag af det fjerne Østen med en lækker teriyaki sauce.

Udover at skabe en lækker ret, vil du også skabe en madoplevelse, der transcenderer grænser og kulturer. Og måske vil du opdage nye smagskombinationer, der vil inspirere din madlavning fremover.

Nyd rejsen og dit måltid!

Grillet Rødspætte på japansk vis

Dejlig rødspææte på en ny måde
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
1 day 6 timer
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Dansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 stk Rødspætte
  • 2 stk Citron
  • 6 spsk Sojasauce
  • 6 spsk mirin
  • 6 spsk Hvedevøl
  • 4 spsk sesamolie
  • 4 tsk sukker
  • 2 tsk frisk ingefærrod
  • 4 fed hvidløg finthakket

Sådan gør du
 

  • Lav din teriyaki-sauce. Bland sojasauce, mirin, øl, sukker, hvidløg og ingefær i en lille skål og rør det godt, til sukkeret er opløst.
  • Først skal du forberede fisken. Rens og skyl rødspætten godt i rendende koldt vand. Klap de tørre med køkkenpapir. Med en skarp kniv skærer du flere snit på skrå på begge sider af fisken.. Læg fiskerne i marinaden gør se de er godt dækket af marinaden.. Lad den stå i cirka 30 minutter for at lade krydderierne trænge ind.
  • Opvarm din grill. Når den er varm, skal du placere rødspætten på grillen. Grill hver side i ca. 4-5 minutter, eller indtil den er gylden og flager let med en gaffel.
  • Mens fisken griller, pensl den regelmæssigt med teriyaki-saucen. Dette vil give fisken en smuk glans og fantastisk smag.
  • Når fisken er færdiggrillet, pensl den med en sidste omgang teriyaki-sauce. Top med finthakket vårløg og et drys sesamfrø.
  • Server din grillet rødspætte på japansk vis med dampet ris og måske nogle grønne grøntsager, for en fuldende ret.
  • Nyd måltidet! (På japansk siger man 'itadakimasu' før man spiser).

Noter

Opskrift 337
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var