Hvide asparges. Mmmmmm! Stenbidderrogn. Mmmmmmmm Hvad hvis man så lægger til sprødstegt formbrød en flødekrem, så bliver det vel ikke bedre? Det er rigtig, det bliver rigtigt godt.
Sæsonen for stenbidderrogn er fra sent januar til april-maj og for hvide asparges er ud i juni. Derfor er dette en dejlig forårsret. I Frankrige får man Asparges med caviar, så hvorfor ikke en dansk version?
For at få et lidt sprød element, tager man et formbrød som man vikler rundt om aspargesen, og steger det i klaret smør. Formbrødet lader jeg fryse halvt til, så jeg kan skære den tyndt på en pålægsmaskine. Finder du ikke formbrød, kan du bruge hvidt toastbrød, som du kan rulle fladt med en kagerulle.
Jeg har brugt en hazy IPA ind i cremen. Det skal ikke blive flødeskum, men en god og fast creme. Du kan smage til med både IPA og citron for at finde den rette balance.
Når du samler, bruger du en rigtig god portion med stenbidderrogn på toppen!
Velbekomme!
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Asparges og stenbidderrogn
Ingredienser
- 8 stk hvide asparges store
- 1 stk hvidt formbrød
- klaret smør til stegning
Stenbidderrognkrem
- 3 dl fløde
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk IPA
- salt og peber
- 100-150 g stenbidderrogn
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Klar dit smør, om du ikke har noget færdig i køleskabet
- Skræl og kog asparges. 1-5 minutter, det kommer an på størrelse. Afkøl i isvand.
- Dit formbrød skal skæres i helt tynde skiver. Jeg puttet det i fryseren, så det blev halvfrossen. Så skar jeg det på en pålægsmaskine, for at få de helt tynde. Så fjernet jeg skorpen. Rul den nederste del af af asparges ind i skiven med brød. Er den for stor - skær til. De skal gå 2 runder rundt asparges
- Pisk fløden til en blød krem. Tilsæt IPA og Citronsaft, salt og peber. (Pas på med salt, da stenbidderrogn er salt)
- Vend ind 3-4 spsk stenbidderrogn i kremen
- Steg asparges i klaret smør til brødet er gyldent og sprødt.
- Server med stenbidderrognkrem og gerne med lidt ekstra stenbidderrogn